Γαλλία: Διαφορετική Πρωτομαγιά χωρίς εκδηλώσεις και διαδηλώσεις
Διεθνή

Γαλλία: Διαφορετική Πρωτομαγιά χωρίς εκδηλώσεις και διαδηλώσεις

Γαλλία: Διαφορετική Πρωτομαγιά χωρίς εκδηλώσεις και διαδηλώσεις

Ο κορονοϊός άλλαξε τα δεδομένα

Μια εντελώς διαφορετική Πρωτομαγιά καλούνται να ζήσουν οι κάτοικοι της Γαλλίας, χωρίς διαδηλώσεις και λουλούδια ελέω κορονοϊού.

Αυτή τη φορά η Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα με “συναυλίες” με σκεύη κουζίνας, ομαδικά τραγούδια, διαδικτυακές διαμαρτυρίες, πλακάτ με διεκδικήσεις στα μπαλκόνια και με έντονη την αβεβαιότητα για το τι θα συμβεί φέρει η μετά κορονοϊού πραγματικότητα.

“Είναι μια ευκαιρία να προβάλλουμε τις κοινωνικές διεκδικήσεις που υπερασπιζόμαστε εδώ και καιρό και η κρίση υπογραμμίζει”, δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτινέζ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT. Μαζί με άλλα εργατικά συνδικάτα, μαθητικά και φοιτητικά κινήματα, ζητά να στραφεί η προσοχή στους «ξεχασμένους» και τους «αφανείς των κοινωνιών μας».

Στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορονοϊό βρίσκονται το υγειονομικό προσωπικό, οι εμποροϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον αγροδιατροφικό τομέα, τις παραϊατρικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

Και ενώ εκφράζονται φόβοι για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας στα νοσοκομεία, ο πρωθυπουργός άρχισε διαβουλεύσεις με εργοδότες και συνδικάτα για το πώς θα επιστρέψουν οι Γάλλοι στις δουλειές τους, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ιστορική οικονομική ύφεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ