Ημέρα της Βαστίλλης: Μεγαλειώδης παρέλαση με 4.300 στρατιώτες
Διεθνή

Ημέρα της Βαστίλλης: Μεγαλειώδης παρέλαση με 4.300 στρατιώτες

Ημέρα της Βαστίλλης: Μεγαλειώδης παρέλαση με 4.300 στρατιώτες

Με μεγαλειώδη παρέλαση γιόρτασε ο πρόεδρος Μακρόν την Ημέρα της Βαστίλλης, την εθνική εορτή της Γαλλίας.

«Ποτέ άλλοτε μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου η Ευρώπη δεν ήταν τόσο απαραίτητη. Η δημιουργία μιας αμυντικής Ευρώπης σε συνεργασία με την Ατλαντική Συμμαχία, τα 70 χρόνια της οποίας γιορτάζουμε, αποτελεί για τη Γαλλία προτεραιότητα» και «το βασικό θέμα της παρέλασης», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ προσκεκλημένοι ήταν -μεταξύ άλλων- και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Μακρόν βρέθηκε στις 1ο το πρωί ώρα Γαλλίας, στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και παρακολούθησε την παρέλαση στον προεδρικό εξώστη που είχε στηθεί στην πλατεία Κονκόρντ, με τη σύζυγό του, Μπριζίτ.

Συνολικά περίπου 4.300 στρατιώτες, 196 οχήματα, 237 άλογα, 69 αεροσκάφη και 39 ελικόπτερα συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση.

Η παρέλαση αυτή όμως περιελάμβανε ένα άλλο αγαπημένο θέμα του Μακρόν: την καινοτομία στην Άμυνα.

Στην έναρξη της παρέλασης drones και ρομπότ που χρησιμοποιούνται από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις παρουσιάστηκαν στην πλατεία Κονκόρντ, όπως και το Flyboard Air, μια ιπτάμενη πλατφόρμα που λειτουργεί με κινητήρες προώθησης αέρα εφευρέτης του οποίου είναι ένας Γάλλος, ο Φρανκί Ζαπατά, ο οποίος το πιλόταρε ο ίδιος αρκετές δεκάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.

https://twitter.com/felizkrennews/status/1150349792628944896