ΗΠΑ: 1.514 νέοι θάνατοι από κορονοϊό
Διεθνή

ΗΠΑ: 1.514 νέοι θάνατοι από κορονοϊό

ΗΠΑ: 1.514 νέοι θάνατοι από κορονοϊό

Συνεχίζεται η πτωτική τάση στον αριθμό

Ακόμα 1.514 θάνατοι σημειώθηκαν στις ΗΠΑ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού με τον αριθμό των νεκρών να σημειώνει να πτωτική τάση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σύμφωνα με το το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα έδειξαν ότι 1.920 θάνατοι καταγράφηκαν το Μεγάλο Σάββατο  και 2.108 τη Μεγάλη Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με 22.020 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 και πάνω από 555.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό.

Η πολιτεία όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή είναι αυτή της Νέας Υόρκης, που αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας με 9.000 νεκρούς, 7.000 στην πόλη της Νέας Υόρκης, την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

“Δεν βλέπουμε μεγάλη μείωση (των κρουσμάτων και των θυμάτων), πρόκειται απλώς για μια σταθεροποίηση”, δήλωσε χθες ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο.

“Πρόκειται για μια ασθένεια που δεν έχει ξαναδεί η χώρα μας, αλλά θα κερδίσουμε τη μάχη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο”, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για το Πάσχα των καθολικών που ανέβηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ