ΗΠΑ: Κίνηση ματ από τον Τζο Μπάιντεν – Επέλεξε την Αφροαμερικανή Καμάλα Χάρις ως αντιπρόεδρό του
Διεθνή

ΗΠΑ: Κίνηση ματ από τον Τζο Μπάιντεν – Επέλεξε την Αφροαμερικανή Καμάλα Χάρις ως αντιπρόεδρό του

ΗΠΑ: Κίνηση ματ από τον Τζο Μπάιντεν – Επέλεξε την Αφροαμερικανή Καμάλα Χάρις ως αντιπρόεδρό του

Στο πλευρό του το Χόλιγουντ - Η αντίδραση του Τραμπ

Κίνηση ματ φαίνεται ότι έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που ανακοίνωσε ότι επέλεξε την γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις από την Καλιφόρνια ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Η 55χρονη Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ και η ανακοίνωσή της έρχεται σε μια ταραγμένη εποχή για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Μεταξύ των άλλων υποψηφίων ήταν η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, η βουλευτής Κάρεν Μπας και η πολιτική ακτιβίστρια από την Τζόρτζια Στέισι Άμπραμς.

Η Χάρις δήλωσε ότι την «τιμά» το ότι θα είναι συνυποψήφια του Τζο Μπάιντεν, του υποψήφιου των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, ο οποίος είναι ικανός κατ’ αυτήν να «ενώσει τους Αμερικανούς» εάν κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ την 3η Νοεμβρίου.

«Ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να ενώσει τους Αμερικανούς διότι πέρασε όλη του τη ζωή δίνοντας μάχες για εμάς. Κι όταν θα γίνει πρόεδρος θα οικοδομήσει μια Αμερική που θα ανέρχεται στο ύψος των ιδανικών μας», ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα.

https://www.instagram.com/p/CDw4BBGjpvq/?utm_source=ig_web_copy_link

«Με τιμά που θα τον συνοδεύσω ως υποψήφια του κόμματός μας για την αντιπροεδρία και θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να γίνει» αρχηγός του κράτους, πρόσθεσε η Χάρις, επί σειρά ετών εισαγγελική λειτουργός.

Η μπηχτή του Τραμπ όταν έμαθε τα… νέα

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ όταν έμαθε τα νέα δήλωσε ότι τον «εξέπληξε» η απόφαση του Μπάιντεν να επιλέξει την Χάρις ως υποψήφιά αντιπρόεδρό του, εξηγώντας ότι την αντίδραση αυτή του προκάλεσε η «ασέβειά» της έναντι του πρώην αντιπροέδρου στα εσωκομματικά ντιμπέιτ όταν ακόμη η άλλοτε εισαγγελέας διεκδικούσε το χρίσμα της παράταξής της για να τον αντιμετωπίσει.

Ο Τραμπ έκρινε ότι η Κάμαλα Χάρις ήταν «πολύ, πολύ μοχθηρή» απέναντι στον Μπάιντεν στη διάρκεια της εσωκομματικής μάχης το 2019.

«Ένας από τους λόγους που μου προκάλεσε έκπληξη ήταν πως πιθανόν ήταν ακόμη μοχθηρότερη κι από την Ποκαχόντας απέναντι στον Τζο Μπάιντεν. Ήταν πολύ ασεβής προς τον Τζο Μπάιντεν κι είναι δύσκολο να επιλέξεις κάποιον που είναι ασεβής», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος χρησιμοποίησε στη φράση αυτή, όπως άλλωστε συνηθίζει, το σαρκαστικό προσωνύμιο με το οποίο αναφέρεται στη γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Ακόμη, ο Τραμπ είπε πως εξεπλάγη διότι οι επιδόσεις της Χάρις ήταν «μέτριες» στην πολιτική της καριέρα όπως και στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών. «Έφερε πολύ άσχημα αποτελέσματα στις εσωκομματικές ψηφοφορίες. Αυτές είναι σαν δημοσκόπηση», είπε.

Για τον μεγιστάνα, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, η Κάμαλα Χάρις επέδειξε εξάλλου, κατά τη διάρκεια των ακροάσεων στη Γερουσία για τον διορισμό του συντηρητικού, αμφιλεγόμενου δικαστικού Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, την «πιο φρικτή», την «πιο αλαζονική» συμπεριφορά από «όλη τη Γερουσία».

Προφανώς για να πικάρει τον Μπάιντεν, ο Τραμπ έπλεξε αμέσως μετά το εγκώμιο του δικού του αντιπροέδρου, του Μάικ Πενς, που είναι κατ’ αυτόν «σταθερός σαν βράχος» και «σέβεται όλες τις θρησκευτικές ομάδες».

Η αντίδραση του Χόλιγουντ

Στο πλευρό της Χάρις όμως στάθηκαν από την πρώτη στιγμή μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ που τα τελευταία χρόνια παίρνουν θέση στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ, με υποστηρικτικές αναρτήσεις τους, όπως η Eva Longoria, η Jennifer Garner

https://www.instagram.com/p/CDxOCI6jM2l/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CDw_LpNhuA6/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CDxeZ6wpCxO/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CDxnFg6jvFH/?utm_source=ig_web_copy_link