Ιταλία: Ο κορονοϊός χτύπησε και τον Πάπα Φραγκίσκο;
Διεθνή

Ιταλία: Ο κορονοϊός χτύπησε και τον Πάπα Φραγκίσκο;

Ιταλία: Ο κορονοϊός χτύπησε και τον Πάπα Φραγκίσκο;

Έκλεψαν 2.000 μάσκες από νοσοκομείο - Τα νέα μέτρα προστασίας στην Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε στο ειδικό τεστ για τον εντοπισμό του κορονοϊού, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι μπορεί να προσβληθεί από την ασθένεια.

Ωστόσο, η αγωνία στο Βατικανό είχε αίσιο τέλος καθώς ύστερα από την εξέταση προέκυψε αρνητικός, σύμφωνα με τα όσα γράφει ο ιταλικός τύπος.

Την είδηση δημοσιεύει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, σύμφωνα με την οποία ο ποντίφικας κρυολόγησε την περασμένη Τετάρτη, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση των πιστών.

Ο Αργεντινός Πάπας συνεχίζει να συμμετέχει κανονικά στην λειτουργίες στον ξενώνα του Βατικανού, Σάντα Μάρτα, όπου διαμένει, αλλά δεν θα μεταβεί στην Αρίτσια, λίγο έξω από την Ρώμη, όπου ο κλήρος της Αιώνιας Πόλης συναντάται και προσεύχεται στην αρχή της καθολικής Σαρακοστής.

Ο Πάπας φέρεται να υποφέρει από λαρυγγίτιδα και αναμένεται να γίνει καλά εντός των επομένων ημερών.

Γαλλία: Εκλάπησαν περίπου 2.000 μάσκες από νοσοκομείο

Περίπου 2.000 χειρουργικές μάσκες εκλάπησαν από ένα νοσοκομείο της Μασσαλίας (νοτιοανατολική Γαλλία) μεσούσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η δημόσια αρχή νοσοκομείων της Μασσαλίας

Τα κουτιά με τις μάσκες που εκλάπησαν ήταν αποθηκευμένα στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Μασσαλίας, όπου η είσοδος επιτρέπεται σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό και σε χειρουργημένους ασθενείς, διευκρίνισε η Aρχή, που επιβεβαίωσε μια πληροφορία της εφημερίδας La Provence.

«Η AP-HM ξεκίνησε αμέσως εσωτερική έρευνα για να βρει τον ή τους δράστες» υπογραμμίζει η διοίκηση.

Αυστηρά τα μέτρα στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, αυστηρά είναι και τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα, καθώς απολυμαίνονται σχολεία και δόθηκε εντολή από το υπουργείο Υγείας να ελαχιστοποιηθούν -ή και να απαγορευτούν για κάποιο διάσημα- οι επισκέψεις σε γηροκομεία.

https://streamable.com/9ajjp

Παράλληλα, ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Τσακρής μίλησε για τον κορονοϊό στη Ρίτσα Μπιζόγλη απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών.

Τι δήλωσε για το θέμα του εμβολίου;

https://streamable.com/o2ptu

Πηγή: ΑΠΕ