Καλιφόρνια: Ομογενής ανάμεσα στους νεκρούς
Διεθνή

Καλιφόρνια: Ομογενής ανάμεσα στους νεκρούς

Καλιφόρνια: Ομογενής ανάμεσα στους νεκρούς

Ένας Έλληνας ομογενής βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα του πρώην πεζοναύτη στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια. Ο Τηλέμαχος Ορφανός, 27 ετών, έπεσε νεκρός, μαζί με 11 ακόμη ανθρώπους, όταν ο 28χρονος Ian David Long, άνοιξε πυρ στο Borderline Bar & Grill  της πόλης. Ο Έλληνας ομογενής στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό και το τελευταίο διάστημα εργαζόταν σε συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων. Η τραγική ειρωνεία στην ιστορία του, έγκειται στο γεγονός πως βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ τους Λας Βέγκας, πριν από ένα χρόνο, όταν συνέβη το πιο αιματηρό μακελειό στην Αμερική. Τότε είχε σωθεί σαν από θαύμα από τη μανία του 64χρονου δράστη που πυροβολούσε αδιακρίτως προς το πλήθος.

Η μητέρα του μίλησε συντετριμμένη στους δημοσιογράφους και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα. «Ο γιος μου ήταν στο Λας Βέγκας και γύρισε σπίτι. Δεν γύρισε όμως εχτές το βράδυ. Δεν θέλω ευχές, δεν θέλω σκέψεις. Θέλω έλεγχο της οπλοκατοχής και ελπίζω στο Θεό, κανείς να μη μου στείλει άλλες ευχές. Θέλω έλεγχο της οπλοκατοχής. Όχι άλλα όπλα» δήλωσε η άτυχη γυναίκα που έχασε τον 27χρονο γιο της.

Τον Οκτώβρη του 2017, ένοπλος άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ στο Λας Βέγκας. Ο 64χρονος δράστης έβαλε περισσότερες από 1100, από τον 32ο όροφο του Manhatan Bay, σκοτώνοντας 58 ανθρώπους και τραυματίζοντας 851. Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση από έναν δράστη που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ. Μια ακόμη υπόθεση μαζικών δολοφονιών που άνοιξε τη συζήτηση για την οπλοκατοχή. Η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση είχε προχωρήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει ο πολυπόθητος έλεγχος στην αγορά και την κατοχή όπλων στη χώρα. Ωστόσο, η διοίκηση Trump, δείχνει να έχει άλλη πολιτική και διαφορετικές προτεραιότητες για το θέμα.

Τον κοίταξα στα μάτια, ενόσω σκότωνε τους φίλους μου

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο Ian David Long, υπήρξε παρασημοφορημένος πολυβολητής των Πεζοναυτών που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν και ζούσε σε προάστιο του Thousand Oaks, περίπου 6,5 χιλιόμετρα από το Borderline Bar & Grill όπου σημειώθηκε το μακελειό. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες ακόμη. Ένας από τους επιζώντες ανάρτησε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο instagram. Σε αυτό σημείωνε: «Τον κοίταξα στα μάτια ενώ σκότωνε τους φίλους μου. Εύχομαι να σαπίσει στην κόλαση για μια αιωνιότητα. Ο άνδρας που βλέπετε είναι ο δολοφόνος και οι πυροβολισμοί, αφορούν σε εκείνον που βάλει κατά ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από τα παράθυρα»

https://www.instagram.com/p/Bp7fjprhPaT/

Στην επόμενη ανάρτησή του, ο Dallas Knapp δημοσίευσε μια φωτογραφία με έναν από τους φίλους του που έχασαν τη ζωή τους στο Thousand Oaks.

https://www.instagram.com/p/Bp7mP_Wh7ZT/