Καμάλα Χάρρις: Γνωρίστε την αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ
Διεθνή

Καμάλα Χάρρις: Γνωρίστε την αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ

Καμάλα Χάρρις: Γνωρίστε την αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ

Η Γερουσιαστής Καμάλα Χάρρις ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις Προεδρικές Εκλογές το 2020.

Η Καμάλα Χάρρις είναι ο συνδυασμός όλων όσων «φοβάται» ο τωρινός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Όχι μόνο είναι γυναίκα, αλλά είναι και μιγάδα, μιας και η μητέρα της έχει καταγωγή από την Ινδία και ο πατέρας της από τη Τζαμάικα. Η Καμάλα Χάρρις γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια το 1964. Η μητέρα της μετακόμισε στην Αμερική το 1960 ως μέλος μιας ομάδας που έκανε έρευνες για τον καρκίνο του μαστού, ενώ ο πατέρας της έφυγε από τη Τζαμάικα για να σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ.

Το όνομα Καμάλα, προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη για το λουλούδι του λωτού. Οι γονείς της δεν την πίεσαν ποτέ να επιλέξει θρησκεία, γι’ αυτό πήγαινε εξίσου και στην εκκλησία των Βαπτιστών (μάλιστα ήταν και μέλος της χορωδίας με την αδερφή της Μάγια), αλλά και σε ινδουϊστικό ναό.

Μέχρι τα 7 της χρόνια έμενε στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια. Τότε, χώρισαν οι γονείς της και τόσο εκείνη, όσο και η αδερφή της, πήγαν με τη μητέρα τους (πήρε την πλήρη επιμέλεια με δικαστική απόφαση) στον Καναδά, όπου είχε βρει δουλειά σε νοσοκομείο, αλλά και στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

https://www.instagram.com/p/Bs5tJvAD6K0/?utm_source=ig_web_copy_link

Αφού τελείωσε το σχολείο στο Μόντρεαλ, η Καμάλα Χάρρις σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο Howard της Ουάσινγκτον, όπου και διέπρεψε στις πολιτικές επιστήμες. Εκεί ξεκίνησε και η πολιτική της δράση στην αδελφότητα ΑΚΑ. Επέστρεψε στην Καλιφόρνια το 1990 για σπουδάσει νομική. Από τότε ξεκίνησε με επιτυχία να εργάζεται ως δικηγόρος.

To 2008 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της ως Γενικός Εισαγγελέας στην Καλιφόρνια για τις εκλογές του 2010. Βγήκε πρώτη με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους της. Στις εκλογές του 2014 επανεξελέγη. Το 2016 εξελέγη Γερουσιαστής της Καλιφόρνια, θέση που διατηρεί έως σήμερα.

Στο προεκλογικό της video, που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter δηλώνει πως τώρα είναι η ώρα για αλλαγή. Η πρώτη της προεκλογική ομιλία θα γίνει στη γενέτειρά της, Όκλαντ, αυτή την Κυριακή.