Καναδάς: Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ατμίσματος σε μέρη που μπορεί να τις δουν νέοι
Διεθνή

Καναδάς: Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ατμίσματος σε μέρη που μπορεί να τις δουν νέοι

Καναδάς: Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ατμίσματος σε μέρη που μπορεί να τις δουν νέοι

Τι εξέδωσε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας;

Άμεσα πρόκειται να απαγορευθεί η προβολή διαφημίσεων προϊόντων ατμίσματος “οπουδήποτε μπορεί να τις δουν ή να τις ακούσουν νέοι” από την καναδική κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Υγείας αναφέρει: “Η γρήγορη εξάπλωση του ατμίσματος στους νέους ανησυχεί την κυβέρνηση”.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να απαγορευθούν οι διαφημίσεις προϊόντων ατμίσματος κυρίως σε δημόσιους χώρους ή στο Διαδίκτυο. Η προώθηση των προϊόντων αυτών θα επιτρέπεται “σε ειδικά καταστήματα, επιχειρήσεις και ιστότοπους στους οποίους έχουν πρόσβαση μόνο ενήλικες”.

Η υπουργός Υγείας Patty Hajdu ανακοίνωσε και την επιβολή “υποχρεωτικής αναγραφής προειδοποιήσεων στα πακέτα των προϊόντων ατμίσματος για τις βλαπτικές επιπτώσεις τους στην υγεία”.

Σύμφωνα με το υπουργείο τα νέα μέτρα πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τους επόμενους μήνες.

Τα νέα μέτρα φαίνεται πως έρχονται ως απάντηση στις 14 περιπτώσεις πνευμονολογικών ασθενειών για τις οποίες ενημερώθηκε η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και αποδίδονται στο άτμισμα. Επιπλέον, στον Καναδά ένας 17χρονος παραλίγο να χάσει και τους δύο του πνεύμονες έπειτα από πέντε μήνες ατμίσματος.

Παράλληλα, χθες Πέμπτη το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε νόμο με τον οποίο αυξάνεται από τα 18 στα 21 έτη η νόμιμη ηλικία αγοράς προϊόντων καπνού και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε όλες τις Πολιτείες, μετά την κατακόρυφη αύξηση της κατανάλωσης μεταξύ των εφήβων.