Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη Πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά τη Νταϊάνα
Διεθνή

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη Πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά τη Νταϊάνα

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη Πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά τη Νταϊάνα

Η Κέιτ αποθεώνεται από τον βρετανικό λαό

Το 1969 η Βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ως Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον γιο της Κάρολο Γ’, τίτλο που διατήρησε μέχρι και το θάνατό της.

Πλέον, ο Κάρολος Γ’ είναι ο νέος Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας χρίζοντας τον γιο του, Γουίλιαμ, ως Πρίγκιπα της Ουαλίας.

Από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ, ο Δούκας και η Δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέιμπριτζ, κληρονόμησαν επίσημα τους τίτλους του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ και την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ανακοίνωσε τους νέους τους τίτλους στην πρώτη δημόσια ομιλία του ως μονάρχης σήμερα.

«Ως κληρονόμος μου, ο Γουίλιαμ αναλαμβάνει τώρα τους σκωτσέζικους τίτλους που σημαίνουν τόσα πολλά για μένα», είπε ο Βασιλιάς.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα, είμαι περήφανος που τον δημιούργησα τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Tywysog Cymru, τη χώρα της οποίας τον τίτλο είχα τόσο μεγάλο προνόμιο να φέρω σε τόσο μεγάλο μέρος της ζωής και του καθήκοντός μου.

Με την Κάθριν δίπλα του, ο νέος μας Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα της Ουαλίας θα ξέρω ότι συνεχίζουμε να εμπνέουμε και να καθοδηγούμε τις εθνικές μας συνομιλίες, βοηθώντας να φέρουμε τους περιθωριακούς στο επίκεντρο όπου μπορεί να δοθεί ζωτική βοήθεια».

Μια βασιλική πηγή αναφέρει ότι το βασιλικό ζεύγος σκοπεύει να προσεγγίσει με ταπεινό τρόπο τους ρόλους τους.

Μάλιστα, το Harper’s Bazaar έκανε ολόκληρο αφιέρωμα στον Πρίγκιπα και στην Πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η Κέιτ Μίντλετον αναφέρει ότι εκτιμά την ιστορία που σχετίζεται με αυτόν τον ρόλο αλλά θέλει να κοιτάξει στο μέλλον καθώς δημιουργεί το δικό της μονοπάτι!