Κίνα: Πρώτη στους δισεκατομμυριούχους σε σχέση με την Αμερική
Διεθνή

Κίνα: Πρώτη στους δισεκατομμυριούχους σε σχέση με την Αμερική

Κίνα: Πρώτη στους δισεκατομμυριούχους σε σχέση με την Αμερική

Ρέει άφθονο το χρήμα στην Άπω Ανατολή...

Στην Κίνα φαίνεται πως ζουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας South China Morning Post.

Όπως αναφέρεται πέρυσι στην Κίνα προστέθηκαν 182 δισεκατομμυριούχοι, ενώ στις ΗΠΑ προστέθηκαν μόνο 59 με βάση τα στοιχεία της έκθεσης της κινεζικής εταιρείας Hurun.

“Σήμερα στην Κίνα υπάρχουν περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι απ’ ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία μαζί», ήταν τα λόγια του ερευνητή και επικεφαλής της έκθεσης, Rupert Hoogewerf.

Οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα έφθασαν συνολικά τους 799, στις ΗΠΑ τους 626 και Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ινδία, στην οποία πέρυσι μετρήθηκαν 137 δισεκατομμυριούχοι όπως καταγράφηκε. Από την άλλη η Ρωσία κατέλαβε την έκτη θέση στον κατάλογο Hurun Global Rich List 2020 με 91 δισεκατομμυριούχους .

Τέλος, η εταιρεία Hurun υπέδειξε ως τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο τον Αμερικανό επιχειρηματία και ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, με περιουσιακά στοιχεία που φθάνουν τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο πιο γνωστός Κινέζος δισεκατομμυριούχος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Alibaba Jack Ma που βρίσκεται στην 21η θέση παγκοσμίως, με περιουσιακά στοιχεία 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.