Κλείνουν 40 σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο
Διεθνή

Κλείνουν 40 σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο

Κλείνουν 40 σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο

Η κυβέρνηση προχωράει σε αυστηρότερα μέτρα...

Καθώς τα κρούσματα κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία αυξάνονται καθημερινά, ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται πως επιτέλους προχωράει σε κάποια πιο αυστηρά μέτρα. Ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων ενώ από σήμερα είναι κλειστοί 40 από τους 270 σταθμούς του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου.

«Έως 40 σταθμοί του μετρό που δεν έχουν ανταπόκριση με άλλες γραμμές θα κλείσουν μέχρι νεοτέρας», ανακοίνωσε η εταιρεία Transport for London (TfL), η οποία διαχειρίζεται τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Λονδίνο.

Τα νυχτερινά δρομολόγια της Παρασκευής και του Σαββάτου αναστέλλονται ενώ μειώνονται και τα δρομολόγια των λεωφορείων. που εξυπηρετούν τη σύνδεση με τους σταθμούς.

Πλήθος κόσμου στο Λονδίνο έχει ξεκινήσει να εργάζεται από το σπίτι, γεγονός που προκάλεσε πρόβλημα στο δίκτυο κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών. Ωστόσο τόσο η τηλεργασία όσο και οι περιορισμένες μετακινήσεις είναι αναγκαίες αυτή την περίοδο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως έως και 20.000 στρατιώτες έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για να συνδράμουν την προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ