Κορονοϊός: Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Τουρκία
Διεθνή

Κορονοϊός: Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Τουρκία

Κορονοϊός: Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Τουρκία

Ασθενής και σε απομόνωση η υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Φαχρετίν Κότζα.

Ο Κότζα έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και διευκρίνισε πως πρόκειται για άνδρα και η κατάστασή του είναι καλή.

Ο ασθενής ταξίδεψε στην Τουρκία από ευρωπαϊκή χώρα και έχει πλέον τεθεί σε καραντίνα.

Σε αποκλεισμό και υπό ιατρική παρακολούθησε καραντίνα έχει επίσης τεθεί η οικογένειά του.

«Ένα ή περισσότερα κρούσματα δεν θα πρέπει να θεωρούνται επιδημία. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός εισήλθε στη χώρα μας. Υπήρχε υψηλή πιθανότητα για κάτι τέτοιο και συνέβη. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό αυτή τη στιγμή. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε τη ζωή μας λαμβάνοντας τα αναγκαία προληπτικά μέτρα. Πρόκειται για εθνικό κίνδυνο, τα μέτρα πρόληψης είναι απλά», είπε ο υπουργός.

Παράλληλα, συνέστησε σε όλους όσους έρχονται από το εξωτερικό να μένουν σε απομόνωση κατ’ οίκον επί 14 ημέρες προληπτικά και παρότρυνε όλους τους Τούρκους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Βρετανία: Με κορονοϊό η υφυπουργός Υγείας

Η υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας Ναντίν Ντόρις διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό και έχει τεθεί με δική της πρωτοβουλία σε απομόνωση στο σπίτι της.

Η Ντόρις δήλωσε ότι έλαβε όλες τις προφυλάξεις που συνιστώνται» αφού ενημερώθηκε για τη διάγνωση.

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ τόνισε μέσω Twitter ότι «λυπάται πολύ» για το γεγονός ότι η Ντόρις μολύνθηκε. «Έκανε το σωστό επιλέγοντας να απομονωθεί στο σπίτι της», πρόσθεσε.


Πηγή: ΑΠΕ