Κορονοϊός: “Απειλεί” με έλλειψη προφυλακτικών την παγκόσμια αγορά;
Διεθνή

Κορονοϊός: “Απειλεί” με έλλειψη προφυλακτικών την παγκόσμια αγορά;

Κορονοϊός: “Απειλεί” με έλλειψη προφυλακτικών την παγκόσμια αγορά;

Σταμάτησε η παραγωγή στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παγκοσμίως

Με τον κίνδυνο έλλειψης προφυλακτικών κινδυνεύει ο πλανήτης λόγω κορονοϊού.

Η αιτία είναι ότι η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής προφυλακτικών στον κόσμο σταμάτησε την παραγωγή τους λόγω των μέτρων για τον Covid-19.

Η Karex, η οποία κατασκευάζει ένα στα πέντε προφυλακτικά παγκοσμίως, ανέστειλε τη λειτουργία της τις τελευταίες 10 ημέρες και στα τρία εργοστάσιά της στη Μαλαισία λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό.

Ήδη παρατηρείται έλλειψη 100 εκατ. προφυλακτικών, που κανονικά πωλούνται στην αγορά από εμπορικά σήματα, όπως η Durex, παρέχονται σε κρατικά συστήματα υγείας όπως το βρετανικό ή διανέμονται από προγράμματα παροχής βοήθειας, όπως το Ταμείο των Ηνωμένων Eθνών για τον Πληθυσμό.

«Θα δούμε παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών παντού, το οποίο θα είναι τρομακτικό», δήλωσε στο Reuters ο Goh Miah Kiat, διευθύνων σύμβουλος της Karex.

Η Μαλαισία είναι η χώρα που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα στη νοτιοανατολική Ασία, με 2.161 κρούσματα του κορονοϊού και 26 θανάτους. Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 14 Απριλίου.

Οι άλλες χώρες με μεγάλη παραγωγή προφυλακτικών είναι η Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε ο ιός και είχε ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της, καθώς και η Ινδία και η Ταϊλάνδη, όπου τώρα καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων.