Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ θανάτων στην Ιταλία
Διεθνή

Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ θανάτων στην Ιταλία

Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ θανάτων στην Ιταλία

793 άνθρωποι πέθαναν σε ένα εικοσιτετράωρο

Κάθε ώρα γίνονται ολοένα και πιο τραγικά τα πράγματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ιταλία με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να είναι 53.578.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι 4.825, ενώ σοκ προκαλεί η είδηση ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο πέθαναν 793 ασθενείς, ενώ καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα.

Σημειώνεται ότι 6.072 άνθρωποι έχουν ιαθεί, ενώ στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 25.515 και οι νεκροί 395.

Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 6.705 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 715 και στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.617, με 146 νεκρούς.

Οι δήμαρχοι ζητούν νέα μέτρα

Νέα μέτρα από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ζητούν οι Ιταλοί δήμαρχοι για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε, αλλά πραγματικά, βασιζόμαστε σε εσάς», έγραψαν 243 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και στον περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα. Η πρώτη υπογραφή, στην επιστολή, είναι εκείνη του δημάρχου του Μπέργκαμο Τζόρτζιο Γκόρι.

«Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση νέων και πιο θαρραλέων μέτρων μπορεί να αποτελέσει την μόνη και ευκταία λύση σε μια τραγωδία η οποία – την ώρα που οι μεταδόσεις συνεχίζονται ασταμάτητα — μοιάζει δίχως τέλος», τονίζουν στην επιστολή τους.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο ζητά από την κυβέρνηση Κόντε να στηρίξει ακόμη δυναμικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων, Αντόνιο Ντεκάρο προβλέπει ότι «η κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα βάλει σε μεγάλη δοκιμασία τις δημοτικές αρχές της χώρας, οι οποίες βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών, αλλά απειλούνται με οικονομική κατάρρευση».

Ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 με τις δραματικές εξελίξεις σε όλες τις χώρες του εξωτερικού:

https://streamable.com/odj1f

Πηγή: ΑΠΕ