Κορονοϊός: Ο Ερντογάν ξεκίνησε τις συλλήψεις στην Τουρκία
Διεθνή

Κορονοϊός: Ο Ερντογάν ξεκίνησε τις συλλήψεις στην Τουρκία

Κορονοϊός: Ο Ερντογάν ξεκίνησε τις συλλήψεις στην Τουρκία

Σε αυτούς που κάνουν “αβάσιμες και προκλητικές” αναρτήσεις για την επιδημία

“Φρένο” σε όσους κάνουν “αβάσιμες και προκλητικές” αναρτήσεις στα social media σχετικά με τον κορονοϊό θέλει να βάλει ο Τούρκος Πρόεδρος και ήδη έδωσε εντολή για 19 συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές ανίχνευσαν 93 υπόπτους που μετέδιδαν αναληθείς πληροφορίες για την επιδημία και προέβησαν σε 10 συλλήψεις όπως ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο ανέφερε ότι σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έγιναν αναρτήσεις που στοχοποιούσαν κυβερνητικούς αξιωματούχους και προκαλούσαν πανικό και φόβο στους πολίτες, αφήνοντας υπόνοιες πως ο COVID-19 είναι ευρέως διαδεδομένος στην Τουρκία και ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα.

“Δεκαεννέα από τους υπόπτους αυτούς συνελήφθησαν και συνεχίζεται η διαδικασία για τη σύλληψη άλλων που έχουν ταυτοποιηθεί”, ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία έχουν καταγραφεί 47 επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Φαχρετίν Κότζα, ότι εντοπίστηκαν ακόμη 29 επιβεβαιωμένα κρούσματα.