Κριμαία: Στη ρωσική τηλεόραση δηλώσεις των Ουκρανών αιχμαλώτων
Διεθνή

Κριμαία: Στη ρωσική τηλεόραση δηλώσεις των Ουκρανών αιχμαλώτων

Κριμαία: Στη ρωσική τηλεόραση δηλώσεις των Ουκρανών αιχμαλώτων

Τις δηλώσεις τριών Ουκρανών αιχμαλώτων έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές Αρχές ασφαλείας. Οι αιχμάλωτοι προέρχονται από τα τρία πλοία που αιχμαλώτισε το ρωσικό Ναυτικό στην Κριμαία στο πρόσφατο θερμό επεισόδιο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Όπως μεταδίδει το BBC, ένας από τους άνδρες που ονομάζεται Volodymyr Lisovyi, φέρεται να δήλωσε ότι γνώριζε την προκλητική φύση των ενεργειών του ουκρανικού ναυτικού. Και οι τρεις άνδρες δήλωσαν ότι γνώριζαν το γεγονός ότι παραβιάζουν τα ρωσικά χωρικά ύδατα και δεν υπάκουσαν τις εντολές του ρωσικού Ναυτικού.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ουκρανικού Ναυτικού,  Ihor Voronchenko, δήλωσε ότι οι οι αιχμάλωτοι άνδρες αναγκάστηκαν να πουν ψέματα τελώντας υπό την απειλή των Ρώσων.”Γνωρίζω αυτούς τους ναυτικούς. Ήταν πάντα τίμιοι επαγγελματίες και ό,τι λένε τώρα δεν είναι αλήθεια”, δήλωσε.

Στο βίντεο που αναμεταδίδει η ουκρανική τηλεόραση και δείχνει τις δηλώσεις των αιχμαλώτων, τουλάχιστον ένας από αυτούς φαίνεται να διαβάζει αυτά που λέει.

https://www.youtube.com/watch?v=jHIrPSv0AJk

Την ίδια στιγμή, δικαστήριο στην Κριμαία-που βρίσκεται υπό ρωσική διοίκηση- αποφάσισε για δύο από τους 24 Ουκρανούς αιχμαλώτους να επιβάλει ποινή κράτησης 60 ημερών. Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει παρόμοιες αποφάσεις για 10 ακόμη αιχμαλώτους αργότερα σήμερα.

Οι δυτικές χώρες έχουν ήδη καταδικάσει τη χρήση βίας εκ μέρους της Ρωσίας, 4 χρόνια μετά την κατάληψη της χερσονήσου της Κριμαίας που ανήκε στην Ουκρανία.