«Κύμα» συμπαράστασης στην Οσάκα – Αποχώρησε από το Roland Garros και τιμωρήθηκε γιατί δεν έδωσε συνέντευξη!
Διεθνή

«Κύμα» συμπαράστασης στην Οσάκα – Αποχώρησε από το Roland Garros και τιμωρήθηκε γιατί δεν έδωσε συνέντευξη!

«Κύμα» συμπαράστασης στην Οσάκα – Αποχώρησε από το Roland Garros και τιμωρήθηκε γιατί δεν έδωσε συνέντευξη!

Στο πλευρό της μεγάλες αθλήτριες

Την αποχώρηση της από το Roland Garros ανακοίνωσε χθες η Ναόμι Οσάκα, μετά την απόφασή της να μποϊκοτάρει για λόγους ψυχικής υγείας τις συνεντεύξεις Τύπου.

Στην 23χρονη είχε επιβληθεί πρόστιμο 15.000 δολαρίων από τους διοργανωτές του Γκραν Σλαμ, επειδή δεν παρευρέθηκε στο «ραντεβού» με τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά τη νίκη της στον πρώτο γύρο.

Η Οσάκα ανακοίνωσε την αποχώρηση της μέσω Twitter: «Νομίζω ότι το καλύτερο για το τουρνουά, τους υπόλοιπους αθλητές και την ευημερία μου είναι η αποχώρηση μου, ώστε όλοι να εστιάσουν και πάλι στο τένις».

Η Οσάκα εξήγησε ότι παλεύει από το 2018 -μετά το US Open- με την κατάθλιψη και αυτό τη δυσκολεύει στο να βρίσκεται με κόσμο και τα media καθώς της προκαλούν περαιτέρω άγχος.

Στο πλευρό της το κοινό

Η Οσάκα πάντως δέχτηκε «κύμα» απίστευτης υποστήριξης μέσω των λογαριασμών της στα social media λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε την αποχώρησή της.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές της και η Σερένα Γουίλιαμς.

«Νιώθω την Ναόμι. Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Εγώ έχω παραπανίσια κιλά, άλλοι όχι. Ο καθένας είναι διαφορετικός και χειρίζεται τα πράγματα διαφορετικά. Πρέπει να την αφήσετε να το χειριστεί με τον τρόπο που θέλει και που μπορεί να σκεφτεί», έγραψε στο Twitter η Αμερικανίδα.

Ανάλογη ήταν και η θέση που πήρε η κάτοχος 18 Grand Slam, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: «Είμαι τόσο στεναχωρημένη με τη Ναόμι Οσάκα. Ελπίζω ειλικρινά να το ξεπεράσει. Ως αθλητές μαθαίνουμε να φροντίζουμε το σώμα μας, αλλά και την ψυχική μας κατάσταση. Αυτό είναι πιο σημαντικό από το να κάνουμε συνεντεύξεις Τύπου. Καλή τύχη Ναόμι!»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η άποψη του θρύλου του γυναικείου-και όχι μόνο-τένις και κατόχου 39 major τίτλων σε απλά και διπλά, Μπιλι Τζιν Κινγκ: «Προσωπικά θεωρώ πως είναι απίστευτα γενναίο που η Ναόμι αποκάλυψε την αλήθεια για τη μάχη της με την κατάθλιψη. Αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να τις δώσουμε χρόνο και χώρο.»

Εκτός από τοω χώρο του τένις κι άλλες σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού και όχι μόνο τάχθηκαν στο πλευρό της Οσάκα, όπως ο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ, Στεφ Κάρι, η πρώην παίκτρια του WNBA και 4 φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης, Λίζα Λέσλι, η πολιτικός Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, αλλά και ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Γουίτφορντ.

https://streamable.com/3ur7nm