Λονδίνο: Επίθεση με μαχαίρι στην καρδιά της πόλης
Διεθνή

Λονδίνο: Επίθεση με μαχαίρι στην καρδιά της πόλης

Λονδίνο: Επίθεση με μαχαίρι στην καρδιά της πόλης

Το απόγευμα της Παρασκευής ένας άγνωστος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε ανυποψίαστους πολίτες, τραυματίζοντας τους σοβαρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου και αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατικό» από τη βρετανική αστυνομία.

Η βρετανική αστυνομία δήλωσε ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου στη Γέφυρα του Λονδίνου το οποίο αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατικό για προληπτικούς λόγους και το δίκτυο Sky News μετέδωσε πως άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.

«Σε αυτό το στάδιο, οι περιστάσεις που συνδέονται με το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου παραμένουν ασαφείς», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter. «Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το επεισόδιο αυτό σαν να έχει σχέση με την τρομοκρατία. Ένας άνδρας πυροβολήθηκε από την αστυνομία».

Το Sky, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος, που δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης, σκοτώθηκε κατά το επεισόδιο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ενημερώνεται διαρκώς για το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου.

«Ενημερώνομαι για το επεισόδιο στη Γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άμεση αντιμετώπισή τους» , είπε ο Τζόνσον.

Ο δράστης φορούσε “γιλέκο αυτοκτονίας”;

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη Γέφυρα του Λονδίνου έφερε επάνω του έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου.

«Ο ύποπτος, ένας άνδρας, πυροβολήθηκε από τους ενόπλους αστυνομικούς και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε επί τόπου», είπε ο Μπάσου. «Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι (η επίθεση) θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια, πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Λόγω των αναφορών ότι ο ύποπτος μπορεί να είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό, αναπτύχθηκαν στο σημείο πυροτεχνουργοί (της αντιτρομοκρατικής) και αποκλείστηκε μια μεγάλη περιοχή ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας περαιτέρω κίνδυνος για τους πολίτες», συνέχισε ο Μπάσου.

«Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω σε αυτό το σημείο ότι πιστεύουμε πως η συσκευή που ήταν δεμένη στο σώμα του υπόπτου ήταν ψεύτικη», πρόσθεσε.

Ο Μπάσου είπε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε να ενημερωθεί προσωπικά για το συμβάν και για τον σκοπό αυτό ο ίδιος θα πάει στην Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Μπάσου σημείωσε επίσης ότι η αστυνομία θα εντείνει τις περιπολίες της στο Λονδίνο λόγω του συμβάντος αυτού.

Πηγή: ΑΠΕ