Λονδίνο: Και η Εβδομάδα Μόδας έπεσε “θύμα” του κορονοϊού
Διεθνή

Λονδίνο: Και η Εβδομάδα Μόδας έπεσε “θύμα” του κορονοϊού

Λονδίνο: Και η Εβδομάδα Μόδας έπεσε “θύμα” του κορονοϊού

Σχεδόν ανύπαρκτη η παρουσία σχεδιαστών και πελατών από την Κίνα

Με μάσκες καταφθάνουν όλοι, λόγω του κορονοϊού, στην “Εβδομάδα Μόδας” του Λονδίνου που ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 18 του μήνα.

Παράλληλα, οι διοργανωτές και οι πελάτες έχουν πάντα μαζί τους μπουκαλάκια με αντισηπτικό χεριών, ενώ πάρα πολλές είναι οι απουσίες των Κινέζων σχεδιαστών και πελατών εξαιτίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, την επίδειξη άνοιξε η Κινέζα σχεδιάστρια Γιουχάν Γουάνγκ, η οποία παρουσίασε την πρώτη ατομική συλλογή που ήταν εμπνευσμένη από τη Βικτωριανή Εποχή.

Η επικεφαλής του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, Κάρολαϊν Ρας, προειδοποίησε ότι η προσέλευση φέτος θα είναι μειωμένη εξαιτίας του ιού και ότι κάποιοι σχεδιαστές αντιμετώπισαν προβλήματα καθώς έκλεισαν εργοστάσια στην Κίνα, σταμάτησαν οι μεταφορές και ανεστάλησαν πτήσεις από την χώρα αυτή.

“Έχουμε έναν σχεδιαστή που δεν μπορεί να έρθει να παρουσιάσει τις δημιουργίες του εδώ γιατί η συλλογή του δεν έχει έρθει από την Κίνα λόγω ζητημάτων επιμελητείας”, είπε στο πρακτορείο Reuters λίγο πριν από την έναρξη της επίδειξης.

Σημειώνεται ότι η βιομηχανία μόδας στο σύνολό της αντιμετωπίζει προβλήματα που θα διαρκέσουν μήνες αν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στην εργασία συνεχιστούν στην Κίνα, τον μεγαλύτερο παραγωγό υφασμάτων στον κόσμο.

Οι διοργανωτές της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου λαμβάνουν προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού παρέχοντας μπουκαλάκια με αντισηπτικό χεριών και απολυμαίνοντας τους χώρους τακτικά.

“Η υγιεινή είναι προτεραιότητα…υπάρχει απολυμαντικό χεριών παντού”, σχολίασε.

Στο μεταξύ, μετά το Λονδίνο ακολουθούν οι Εβδομάδες Μόδας στο Μιλάνο και στο Παρίσι.

Τέλος, η μικρότερη παρουσία Κινέζων αναμένεται να πλήξει σημαντικά τους οίκους μόδας καθώς το ένα τρίτο των παγκοσμίων πωλήσεων πολυτελών αγαθών το 2018 έγινε από Κινέζους, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Bain & Company.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: zumapress.com