Μητέρα ξαναβρήκε τον γιο της μετά από 31 χρόνια
Διεθνή

Μητέρα ξαναβρήκε τον γιο της μετά από 31 χρόνια

Μητέρα ξαναβρήκε τον γιο της μετά από 31 χρόνια

Μια θλιβερή ιστορία είχε τελικά καλή κατάληξη στον Καναδά. Μια μητέρα  επανενώθηκε με το γιο της 31 χρόνια αφότου εκείνος απήχθη από τον πατέρα του, ο οποίος διέφυγε στις ΗΠΑ και τον μεγάλωσε εκεί με ψευδώνυμο. Την ανακοίνωση έκανε η αστυνομία του Τορόντο καθώς και ο οργανισμός Missing Children Society of Canada.

Ο Jermaine Mann, 33 ετών σήμερα, απήχθη όταν ήταν μόλις 3 ετών και συναντήθηκε ξανά με τη μητέρα του, Lynette, την περασμένη εβδομάδα, αφού πρώτα η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε, με καθυστέρηση δεκαετιών, τον πατέρα του. Η Lynette ξέσπασε σε λυγμούς στη συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας, καθώς αφηγούνταν το Γολγοθά που έζησε για 30 χρόνια, αναζητώντας το παιδί της. “Έζησα πολύ, πολύ δύσκολες ημέρες. Αισθάνομαι απερίγραπτη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας πω ότι η συνεχής αγωνία μου τελείωσε”.

Η ιστορία της απαγωγής

Ο πατέρας, Allan Mann Junior, 66 ετών, έχει διπλή υπηκοότητα, Καναδά και Γκάνας. Συνελήφθη στο Κονέκτικατ κατά τύχη, με την κατηγορία ότι υπέβαλε ψευδή δήλωση για να λάβει ένα κοινωνικό επίδομα στέγασης. Η σύλληψή του αποκάλυψε ότι ήταν πολύ πιο μπλεγμένος. Χάρη σε ένα λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, η αμερικανική αστυνομία ταυτοποίησε το ποιος ήταν. Έτσι, τώρα θα του ασκηθεί δίωξη για απαγωγή στον Καναδά. Ήταν 1987 όταν μπήκε στις ΗΠΑ μαζί με τον γιο του, που πήρε από τη μητέρα του επωφελούμενος από την απόφαση ενός δικαστηρίου, που του επέτρεπε να βλέπει το παιδί. Εγκαταστάθηκαν στο Κονέκτικατ, με άλλο ονοματεπώνυμο, χάρη σε πλαστά πιστοποιητικά γέννησης που είχε καταφέρει να φτιάξει. Ο Jermaine μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του είχε πεθάνει.

Η ευτυχής κατάληξη

“Θέλω να προτρέψω και άλλες οικογένειες, τα παιδιά ή οι αγαπημένοι των οποίων απήχθησαν, να μην χάσουν ποτέ τις ελπίδες τους. Είμαι η ζωντανή απόδειξη, ότι μετά από 31 χρόνια οδύνης, 31 ατελείωτα χρόνια, δεν πρέπει να εγκαταλείπεις ποτέ”, είπε η Lynette στη συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας. Ο γιος της, αφού την φίλησε και την έσφιξε στην αγκαλιά του, της είπε απλά: “Μαμά, έχω πάρει τα μάτια σου”. Η ίδια η πρόεδρος του οργανισμού Missing Children Society of Canad, Amanda Pick, έστειλε το δικό της μήνυμα ελπίδας στο λογαριασμό της οργάνωσης στο Facebook.

https://www.facebook.com/MissingChildrenSocietyofCanada/posts/2012975365416732