Μιλάνο: Ένας νεκρός στα επεισόδια του αγώνα Ίντερ – Νάπολι
Διεθνή

Μιλάνο: Ένας νεκρός στα επεισόδια του αγώνα Ίντερ – Νάπολι

Μιλάνο: Ένας νεκρός στα επεισόδια του αγώνα Ίντερ – Νάπολι

Σοβαρά επεισόδια στο Μιλάνο κατά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της Ίντερ με τη Νάπολι για την Serie A του Ιταλικού πρωταθλήματος. Από τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο, Giuseppe Meazza, τέσσερις οπαδοί των παρτενοπέι (=προσωνύμιο των φιλών της Νάπολι) τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι και διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής της Νάπολι, Καλιντού Κουλιμπαλί, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 80′, δήλωσε στο Instagram πως δέχθηκε ρατσιστική επίθεση μετά το τέλος του ματς.

«Λυπάμαι για την ήττα και κυρίως γιατί άφησα τους αδελφούς μου. Είμαι περήφανος για το χρώμα του δέρματός του. Είμαι Γάλλος, Σενεγαλέζος, Ναπολιτάνος: άνθρωπος» έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε ο Σενεγαλέζος στόπερ.

https://www.instagram.com/p/Br3hthUF9uL/

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του

Η πιο δυσάρεστη είδηση όμως, ήρθε σήμερα τα ξημερώματα, καθότι πέρα από τραυματισμούς, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του. Συγκεκριμένα, πριν από την έναρξη του αγώνα, οπαδοί των νερατζούρι (= φίλοι της Ίντερ) επιτέθηκαν σε όχημα με οπαδούς της Νάπολι, οι οποίοι κατέβηκαν για να απαντήσουν.  Μετά τις συμπλοκές επιβιβάστηκαν στο βαν, με τον οδηγό, στην προσπάθεια του να ξεφύγει να χτυπά έναν 35χρονο φίλαθλο της Ίντερ. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο απολογισμός των επεισοδίων κατέληξε δραματικός μετά τον θάνατο του νεαρού οπαδού κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά τα θλιβερά επεισόδια στην Αργεντινή ανάμεσα στην Μπόκα Τζούνιος και την Ρίβερ Πλέιτ, με τον τελικό του Copa Libertadores να γίνεται για το λόγο αυτό, στην Μαδρίτη!