ΜοΜΑ: Κλείνει για ανακαίνιση
Διεθνή

ΜοΜΑ: Κλείνει για ανακαίνιση

ΜοΜΑ: Κλείνει για ανακαίνιση

Από τα μέσα Ιουνίου, έως τα τέλη Οκτωβρίου οι πόρτες του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης θα παραμείνουν κλειστές, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η τελευταία φάση των εργασιών επέκτασης και ανακαίνισής του.

Συγκεκριμένα, το μουσείο θα κλείσει στις 15 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προσωρινές εαρινές εκθέσεις, κυρίως η «Birth of the World», η οποία είναι αφιερωμένη στον Ισπανό καλλιτέχνη Χουάν Μιρό. Ο χώρος θα είναι ξανά στη διάθεση του κοινού στις 21 Οκτωβρίου, όταν και θα προτείνει νέες εκθέσεις με έργα που υπάρχουν στις αποθήκες του μουσείου.

Επιπλέον εκθεσιακός χώρος και «The Studio»

Ανάμεσα στα έργα που θα πραγματοποιηθούν, θα φτιαχτεί ένας επιπλέον εκθεσιακός χώρος 3.600 τ.μ., ενώ το μουσείο θα διαθέτει επίσης στις εγκαταστάσεις του τον νέο χώρο “The Studio” όπως θα ονομάζεται, στον οποίο θα φιλοξενούνται ζωντανά θεάματα και προβολές.

Δωρεές και 400 εκατομμύρια δολάρια για την υλοποίηση του

Η ανακαίνιση αυτή μαρτυρά την ευρωστία του ΜοΜΑ χάρη στις διαδοχικές κολοσσιαίες δωρεές που έλαβε τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα αυτή των 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016 από τον Αμερικανό παραγωγό Ντέιβιντ Γκέφεν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο θα στοιχίσει συνολικά 400 εκατ. δολάρια.

Επανασύνδεση με την πόλη

Ένας βασικός στόχος του ΜοΜΑ είναι η επανασύνδεση του μουσείου με την πόλη του. Για τον λόγο αυτό θα διαθέσει το ισόγειο για τη δημιουργία διαφόρων γκαλερί, στις οποίες θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος, σε αντίθεση με άλλες αίθουσες και χώρους του.

Παράλληλα, στόχος των υπεύθυνων είναι να ευνοηθεί ο διάλογος ανάμεσα στις διάφορες μορφές εικαστικών τεχνών, στη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική, τη φωτογραφία και το σχέδιο.

Πηγή: ΑΠΕ