Νιγηρία: Βόμβα με τουλάχιστον 30 νεκρούς
Διεθνή

Νιγηρία: Βόμβα με τουλάχιστον 30 νεκρούς

Νιγηρία: Βόμβα με τουλάχιστον 30 νεκρούς

Τι συνέβη

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα όρια της βορειοανατολικής Πολιτείας Μπόρνο της Νιγηρίας όταν πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πάνω σε γέφυρα σε ώρα μεγάλης κίνησης.

Η βόμβα πυροδοτήθηκε χτες απόγευμα στην πόλη Γκαμπόρου, πάνω σε γέφυρα γεμάτη κόσμο, η οποία οδηγεί στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο γειτονικό Καμερούν.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Μόντου Αλί Σαΐντ μίλησε στο Ρόιτερς για μια «πολύ άσχημη μέρα» εξαιτίας αυτού του “αποκαρδιωτικού και καταστροφικού για την κοινότητά μας γεγονότος”. “Άκουσα τον δυνατό κρότο εκρήξεων και κατόπιν συνειδητοποίησα πως πολλοί φίλοι μου ήταν νεκροί”, εξήγησε ο Σαΐντ.

Εκπρόσωπος του στρατού περιορίστηκε να αναγγείλει απλώς ότι οι αρχές θα κάνουν ανακοινώσεις.

Δύο πηγές προσκείμενες σε παραστρατιωτική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε για να πολεμήσει την τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ επιβεβαίωσαν την επίθεση και τις αρχικές εκτιμήσεις για τον απολογισμό των θυμάτων.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση. Στην περιοχή όπου διαπράχθηκε δρουν τόσο η Μπόκο Χαράμ όσο και μια φράξια της που αποσχίστηκε και μετονομάστηκε σε Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ).