Νίκος Αλιάγας: Παρουσίασε τις φωτογραφίες του σε έκθεση
Διεθνή

Νίκος Αλιάγας: Παρουσίασε τις φωτογραφίες του σε έκθεση

Νίκος Αλιάγας: Παρουσίασε τις φωτογραφίες του σε έκθεση

Σε έναν εντυπωσιακό χώρο στο Παρίσι εγκαινίασε την έκθεση με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ο δημοφιλής παρουσιαστής και δημοσιογράφος, Νίκος Αλιάγας. Είναι γνωστή η αγάπη του για τη φωτογραφία, την οποία μετουσίωσε σε μια ολοκληρωμένη δουλειά που παρουσιάζεται στον τελευταίο όροφο της “Le toit de la Grand Arche” μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019. Τίτλος της έκθεσης είναι “L’ Epreuve du Temps – Instants photographiques” (Η δοκιμασία του χρόνου-Φωτογραφικές στιγμές).

https://www.instagram.com/p/Bper7R_A-77/?utm_source=ig_web_copy_link

Εκατό φωτογραφίες του δημοσιογράφου, μόνιμου κατοίκου Παρισιού, εγκαινιάζουν την νέα πολιτιστική σεζόν του χώρου και εκτίθενται 110 μέτρα πάνω από το έδαφος. Η δημοσίευση της ίδιας της γκαλερί περιγράφει τη δουλειά του Αλιάγα ως εξής: “Ακούραστος παρατηρητής της ζωής, τα ίχνη του χρόνου αποτελούν ένα από τα αγαπημένα του θέματα, ως αναζήτηση για μια ανεσταλμένη στιγμή στο αδυσώπητο άκρο μιας ύπαρξης. Πορτραίτα της υπαίθρου, στιγμές της ζωής και η δοκιμασία του χρόνου σκιαγραφούνται με το φακό του Νίκου Αλιάγα”.

https://www.instagram.com/p/BpZeql4hkFv/?utm_source=ig_web_copy_link

Η έκθεση αποτελεί μια συλλογή φωτογραφιών, κυρίως πορτρέτων που τράβηξε ο Νίκος Αλιάγας τα τελευταία τρία χρόνια. Οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες και αναμένεται να κυκλοφορήσουν και σε λεύκωμα, όπως μας πληροφορεί ο ίδιος ο δημοσιογράφος.

https://www.instagram.com/p/BpKhV6qhOf9/?utm_source=ig_web_copy_link

Τα εγκαίνια και ο χώρος

Ο Νίκος Αλιάγας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γαλλία, με αποτέλεσμα, η είδηση της έκθεσής του να καλυφθεί και από τη γαλλική τηλεόραση. Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η γκαλερί παρουσιάζει στιγμιότυπα από την ημέρα των εγκαινίων.

https://www.instagram.com/p/BpZaeFjAyb9/?utm_source=ig_web_copy_link

Όπως είναι φυσικό, από μια τόσο σημαντική ημέρα στη ζωή του δεν θα μπορούσε να λείπει η σύζυγος του Νίκου Αλιάγα, Τίνα Γρηγορίου. Μάλιστα η γκαλερί τους αφιέρωσε μερικά συγκινητικά hastags, γράφοντας ακόμη και στα ελληνικά: #ευτυχία #talent #humilité #valeurs #happiness.

https://www.instagram.com/p/BpZHOYlg1X8/?utm_source=ig_web_copy_link

Ο χώρος στον οποίο γίνεται η έκθεση είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Πρόκειται για ένα αψιδωτό κτίριο που στην προοπτική του συναντά την Αψίδα του Θριάμβου στα Ηλύσια Πεδία. Στην κορυφή της βρίσκεται η μεγαλύτερη ταράτσα του Παρισιού στην οποία μπορεί να περπατήσει κανείς ενώ διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο αφιερωμένο σε events φωτογραφίας, όπως αυτό του Αλιάγα.

https://www.instagram.com/p/BoWbl-BgkSR/?utm_source=ig_web_copy_link