Ντόναλντ Τραμπ: Τι συμβαίνει με την υγεία του; Το βίντεο που προβλημάτισε
Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Τι συμβαίνει με την υγεία του; Το βίντεο που προβλημάτισε

Ντόναλντ Τραμπ: Τι συμβαίνει με την υγεία του; Το βίντεο που προβλημάτισε

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έγινε 74 ετών

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει πλάνα που δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ να δυσκολεύεται να περπατήσει και να πιει νερό σε δημόσια εμφάνισή του.

Μία μέρα πριν από τα 74α γενέθλιά του που ήταν την Κυριακή, ο Τραμπ βρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης στην στρατιωτική ακαδημία του West Point, οπότε και έδειξε κάποια σημάδια κούρασης και αστάθειας.

Μετά την ομιλία του ενώπιον των αποφοιτούντων που θα αποτελέσουν την αυριανή ελίτ των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ομιλία κατά την οποία πρυτάνευσαν σπάνιοι για τον Ντόναλντ Τραμπ τόνοι μετριοπάθειας, και καθώς κατέβαινε από το βήμα, ο Aμερικανός πρόεδρος φάνηκε να δυσκολεύεται να περπατήσει στην ειδική ράμπα, την οποία κατέβηκε με μικρά, ασταθή διστακτικά βήματα.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν επίσης ότι στην μέση της ομιλίας του χρειάσθηκε την βοήθεια και του δεύτερου χεριού του για να φέρει το ποτήρι με το νερό στα χείλη του – κίνηση που έχει παρατηρηθεί επανειλημμένως στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και ότι πρόφερε με το ζόρι το όνομα του στρατηγού Ντάγκλας ΜακΑρθουρ, ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο δρ Μπάντι Λι, ψυχίατρος του Πανεπιστημίου Yale σχολίασε στο Twitter: «Πρόκειται για επίμονη νευρολογική ένδειξη, η οποία, σε συνδυασμό με άλλες, θα ήταν αρκετά ανησυχητική ώστε να απαιτεί μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου».

H απάντηση του Τραμπ

Ο Τραμπ ανέλαβε αργότερα να απαντήσει μόνος του μέσω του Twitter στις αιτιάσεις γράφοντας:

“Η ράμπα πρόσβασης στο βήμα του West Point ήταν πολύ μακριά και απότομη και, κυρίως , ήταν πολύ ολισθηρή. Το τελευταίο που ήθελα ήταν να πέσω για να δώσω λαβή στα Fake News να με εμπαίξουν. Τα τελευταία μέτρα τα έτρεξα”.

Η εκτός προγράμματος μυστηριώδης επίσκεψη του Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στην Ουάσινγκτον είχε επίσης δημιουργήσει ερωτηματικά.

Σύμφωνα με τις φήμες, η επίσκεψη στο νοσοκομείο προκλήθηκε από πόνους στο στήθος που θα μπορούσαν να είναι ένδειξη για καρδιακά προβλήματα.

Για την ιστορία, ο Τραμπ ανέλαβε Πρόεδρος λίγο πριν μπει στο  71ο έτος του τον Ιανουάριο 2017 και  είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ – μεγαλύτερος και από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι η κατάσταση της υγείας του προέδρου παραμένει καλή», δήλωσε πρόσφατα ο γιατρός του Λευκού Οίκου, διευκρινίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, που αγαπά το γκολφ και το φαστ φουντ, έχει ύψος 1,90 και ζυγίζει 110 κιλά.