Ο πρώην CEO της Thomas Cook: “Η δέσμευσή μου στην εταιρεία ήταν ξεκάθαρη”
Διεθνή

Ο πρώην CEO της Thomas Cook: “Η δέσμευσή μου στην εταιρεία ήταν ξεκάθαρη”

Ο πρώην CEO της Thomas Cook: “Η δέσμευσή μου στην εταιρεία ήταν ξεκάθαρη”

Ο Peter Fankhauser, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook δήλωσε σήμερα ότι κατανοεί την οργή της κοινής γνώμης αναφορικά με τις αποδοχές του, αλλά υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του, λέγοντας ότι εργάστηκε ακούραστα για να προσπαθήσει να σώσει την εταιρεία.

Η Thomas Cook, η παλαιότερη στον κόσμο εταιρεία ταξιδίων, κατέρρευσε τον περασμένο μήνα αφού δεν κατάφερε να οριστικοποιήσει ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωσή της, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες να εγκλωβιστούν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ο Peter Fankhauser εμφανιζόμενος ενώπιον επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, ζήτησε και πάλι συγγνώμη από τους πελάτες, το προσωπικό και τους προμηθευτές της εταιρίας και δήλωσε ότι η ευθύνη για την κατάρρευση μοιράζεται μεταξύ πολλών πλευρών που προσπάθησαν και δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια συμφωνία διάσωσης.

Ερωτηθείς για τον μισθό του, που ανήλθε στο 1,02 εκατ. στερλίνες,  συμπεριλαμβανομένων συνταξιοδοτικών και άλλων παροχών, ο πρώην CEO δήλωσε ότι δεν όρισε ο ίδιος τον μισθό του ούτε αποφάσισε για τα μπόνους.

“Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον βασικό μου μισθό, διότι σε σχέση με τον βασικό μισθό ενός απλού εργαζομένου, είναι ένα τεράστιο ποσό, κατανοώ πλήρως το κοινό αίσθημα”, δήλωσε στην επιτροπή.

Δήλωσε ότι το μπόνους των 750.000 λιρών που έλαβε το 2017 θα μπορούσε θεωρητικά να επιστραφεί, αλλά το 30% του ποσού καταβλήθηκε σε μετοχές που τώρα δεν έχουν καμία αξία.

“Η δέσμευσή μου στην εταιρία ήταν ξεκάθαρη, ποτέ δεν πούλησα ούτε μία μετοχή, διότι πίστευα σε αυτή την εταιρία”,  συμπλήρωσε ο Peter Fankhauser.