Πέθανε από κορονοϊό ο «Αντεροβγάλτης του Yorkshire»
Διεθνή

Πέθανε από κορονοϊό ο «Αντεροβγάλτης του Yorkshire»

Πέθανε από κορονοϊό ο «Αντεροβγάλτης του Yorkshire»

13 γυναίκες βρήκαν φρικτό θάνατο στα χέρια του

Νικημένος από τον κορονοϊό άφησε την τελευταία του πνοή ο Βρετανός serial killer, Peter Sutcliffe,  που συντάραξε με τις ειδεχθείς δολοφονίες του τη Μεγάλη Βρετανία την πενταετία από το 1975 έως το 1980.

Έμεινε γνωστός ως ο «Αντεροβγάλτης του Yorkshire». Την περίοδο της δολοφονικής του μανίας σκότωσε με φρικτό τρόπο τουλάχιστον 13 γυναίκες στο Yorkshire και στη βορειοδυτική Αγγλία, και όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky πέθανε το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία 74 ετών από Covid-19.

Είχε συλληφθεί το 1981 και είχε ομολογήσει την ενοχή του για 13 ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και πέρασε την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

Σύμφωνα με το BBC, ο Sutcliffe πέθανε στο νοσοκομείο, όπου λέγεται ότι είχε αρνηθεί να του χορηγηθεί θεραπεία κατά της Covid-19. Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Είχε καταδικαστεί το 1981 σε 20 φορές ισόβια και αργότερα είχε διαγνωστεί με παρανοϊκή σχιζοφρένεια, οπότε και πέρασε τρεις δεκαετίες στο Νοσοκομείο Broadmoor πριν μεταφερθεί στη φυλακή Frankland του Durham το 2016.

Το πρώτο του θύμα ήταν η 28χρονη Wilma McCann, μητέρα τεσσάρων παιδιών, στην οποία είχε επιτεθεί με ένα σφυρί και την είχε μαχαιρώσει 15 φορές, τον Οκτώβριο του 1975.

Ανάμεσα στα θύματά του ήταν μια 16χρονη πωλήτρια σε κατάστημα, ενώ το νεότερο θύμα του, μια 14χρονη, την οποία ο Sutcliffe είχε χτυπήσει στο κεφάλι με σφυρί πέντε φορές, το 1975, επέζησε από την επίθεση.

Είχε σκορπίσει τον τρόμο στις πόλεις της βόρειας Αγγλίας, ενώ η αστυνομία είχε δεχτεί έντονη κριτική επειδή χρειάστηκε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να τον εντοπίσει.

Του δόθηκε το προσωνύμιο του «αντεροβγάλτη» γιατί ακρωτηρίαζε τα πτώματα των θυμάτων του χρησιμοποιώντας ένα σφυρί, ένα κατσαβίδι και ένα μαχαίρι.

Πρώην οδηγός φορτηγού από το Μπράντφορντ, ο Sutcliffe λέγεται ότι θεωρούσε πως βρίσκεται σε «αποστολή από τον Θεό» για να δολοφονεί εκδιδόμενες γυναίκες, παρότι δεν ήταν όλα τα θύματά του εκδιδόμενες γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ