«Πέθανε και επανήλθε ο Κρίστιαν Έρικσεν. Ίσως δεν ξαναπαίξει ποδόσφαιρο»
Διεθνή

«Πέθανε και επανήλθε ο Κρίστιαν Έρικσεν. Ίσως δεν ξαναπαίξει ποδόσφαιρο»

«Πέθανε και επανήλθε ο Κρίστιαν Έρικσεν. Ίσως δεν ξαναπαίξει ποδόσφαιρο»

Η δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Καρδιολόγων της Αγγλικής Ομοσπονδίας

Σοκ στον ποδοσφαιρικό κόσμο και όχι μόνο έφεραν οι εικόνες του Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει στον αγώνα Δανία – Φινλανδία στη διοργάνωση του Euro.

Άμεσα του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα με καρδιοπνευμονική ανάνηψη, ωστόσο, για αρκετά λεπτά ο παίκτης δεν έδειχνε να αντιδρά.

Με δάκρυα στα μάτια οπαδοί και συμπαίκτες αγωνιούσαν για την τύχη του Έρικσεν με την ομάδα να φτιάχνει «τείχος» για να προστατέψει από τα Μέσα τον διεθνή μέσο.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατάφερε να ανακτήσει τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου παραμένει σταθερός σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Σαντζέι Σάρμα, καθηγητής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο St Georges’ του Λονδίνου και πρόεδρος της Επιτροπής Καρδιολόγων της Αγγλικής Ομοσπονδίας δήλωσε πως «χωρίς να θέλω να γίνω ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε για λίγα λεπτά και επανήλθε».

Ο Σάρμα, έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον 29χρονο άσο του ποδοσφαίρου, όταν ακόμα φορούσε τη φανέλα της Τότεναμ. Μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του εμφανίστηκε αισιόδοξος όχι όμως και για την επιστροφή του στα γήπεδα.

«Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι. Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα» τόνισε.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη τα αίτια της κατάρρευσης του ποδοσφαιριστή.