Πέθανε ο Big Bird του Sesame Street
Διεθνή

Πέθανε ο Big Bird του Sesame Street

Πέθανε ο Big Bird του Sesame Street

Άφησε την τελευταία του πνοή στα 85 του χρόνια

Ο Carroll Spinney, έγραψε τη δική του ιστορία ως ο κουκλοπαίκτης δυο αγαπημένων χαρακτήρων της δημοφιλούς αμερικανικής παιδικής σειράς Sesame Street, του Big Bird και του  Oscar the Grouch.

Caroll Spinney – ZUMA Press

“Ζωντανός Θρύλος” για πολλούς ακόμη και για τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου όπου και τον είχε “βαφτίσει” έτσι, ο Spinney, ο Big Bird έφτασε ως την Κίνα, χόρεψε μαζί με τις διάσημες Rockettes και για όλα αυτά κέρδισε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

“Ταξίδεψε” σε όλον τον κόσμο, αφού το πρόσωπο του κόσμησε αμερικανικό γραμματόσημο.  Η μουσική του Sesame Street τον έφερε κοντά με πολύ κόσμο, αφού διηύθυνε συμφωνικές ορχήστρες με τις οποίες έκανε τουρνέ στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και την Κίνα.

Η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του τον χαρακτήρισε ως “μια μια καλλιτεχνική ιδιοφυΐα της οποίας η ευγενική και όλο αγάπη ματιά στον κόσμο συνετέλεσε στο να διαμορφωθεί και να καθοριστεί το “Sesame Street”, από τις πρώτες ημέρες του, το 1969, και για πέντε δεκαετίες μετά».

«Το τεράστιο ταλέντο του και η μεγάλη καρδιά του ταίριαζαν τέλεια με το μεγαλύτερο των φυσικών διαστάσεων κίτρινο πουλί που έφερε χαρά σε γενιές παιδιών και απειράριθμους θαυμαστές σε όλον τον κόσμο…»