Πέθανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Hervé Bourges
Διεθνή

Πέθανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Hervé Bourges

Πέθανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Hervé Bourges

Ήταν εμβληματική μορφή των γαλλικών Μέσων

Ο Hervé Bourges, “έφυγε” από τη ζωή χθες σε ηλικία 86 ετών, όπως δημοσιοποίησε η οικογένειά του.

Υπήρξε ένας από τους πιο καταξιωμένους δημοσιογράφους της γαλλόφωνης ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής δημοσιογραφίας και παθιασμένος υποστηρικτής της γαλλοφωνίας.

Ο Zegna Rata Olivier, ο άλλοτε προσωπάρχης του στο γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο, πως ο Bourges εξέπνευσε σε νοσοκομείο του Παρισιού, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, συγγενείς και στενούς φίλους.

Διετέλεσε διευθυντής επί σειρά ετών των τηλεοπτικών δικτύων TF1, France 2 και France 3, καθώς και του γαλλικού ραδιοφωνικού δικτύου RFI, ενώ ήταν επικεφαλής του CSA από το 1995 ως το 2001.

Πέραν του ηγετικού ρόλου του σε μέσα ενημέρωσης, ο Hervé Bourges υπήρξε επίσης αγωνιστής εναντίον της αποικιοκρατίας σε μια εξαιρετικά τεταμένη περίοδο — αυτή του πολέμου στην Αλγερία — δεν έκρυψε ποτέ τον έρωτά του για την Αφρική, ενώ υπήρξε διαχρονικά παθιασμένος υπερασπιστής της γαλλοφωνίας.

Γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1933 στη Rennes (βορειοδυτική Γαλλία) και αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Δημοσιογραφίας της Lille (Ecole supérieure de journalisme de Lille, ESJ) το 1955. Ακολούθησε μια μακρά διαδρομή από τα μέσα ενημέρωσης στην πολιτική, αλλά και στη διπλωματία και υπήρξε για μια περίοδο πρεσβευτής της Γαλλίας στην UNESCO.

Πηγή: ΑΠΕ