Πολεμικό παραλήρημα Ερντογάν: «Είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα»
Διεθνή

Πολεμικό παραλήρημα Ερντογάν: «Είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα»

Πολεμικό παραλήρημα Ερντογάν: «Είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα»

Ο Τούρκος πρόεδρος δηλώνει ότι η χώρα δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα “άπληστους και ανίκανους” τους ηγέτες της Γαλλίας και της Ελλάδας, μεσούσης της έντασης μεταξύ της Άγκυρας, της Αθήνας και του Παρισιού στην ανατολική Μεσόγειο.

“Ο ελληνικός λαός δέχεται τι μπορεί να του συμβεί εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Οι δηλώσεις αυτές διατυπώθηκαν ενώ σήμερα η Τουρκία γιορτάζει την Ημέρα της νίκης, εθνική γιορτή που σηματοδοτεί την ήττα των ελληνικών δυνάμεων από τον στρατό του Μουσταφά Κεμάλ το 1922.

«Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τα σπάνια σημεία μη αποικιακού κράτους. Η κατανόησή μας εκφράζει την επιβίωση και την επιβίωση όλων στη γη της πατρίδας, ανεξάρτητα από την πεποίθηση, την καταγωγή ή τη νομιμότητα» δήλωσε σε άλλο σημείο.

Ακόμα, πρόσθεσε πως «στις απειλές που δεχόμαστε προστέθηκαν κι αυτές που δεχόμαστε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές».

«Ως έθνος που αγωνίζεται καθημερινά εδώ και χιλιάδες χρόνια, γνωρίζουμε όλα αυτά τα γεγονότα. Γνωρίζουμε πολύ καλά το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη χώρα, με το αίμα των μαρτύρων. Σήμερα, είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα. Ό,τι κι αν κάνουμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στα βήματα της Τουρκίας με τη βοήθεια του Αλλάχ. Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τις σπάνιες περιπτώσεις μη αποικιακού κράτους» κατέληξε.