Πριγκίπισσα Haya: Δικαστικό και διπλωματικό θρίλερ μετά τη φυγή της από το Dubai
Διεθνή

Πριγκίπισσα Haya: Δικαστικό και διπλωματικό θρίλερ μετά τη φυγή της από το Dubai

Πριγκίπισσα Haya: Δικαστικό και διπλωματικό θρίλερ μετά τη φυγή της από το Dubai

Ένα θρίλερ διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα μετά τη φυγή της Πριγκίπισσας Haya από το Εμιράτο του Dubai.

H κόρη του εκλιπόντος Βασιλιά της Ιορδανίας, Hussein και σύζυγος του Σεΐχη του Dubai, Mohammed bin Rashid al-Maktoum, διέφυγε κρυφά από τη χώρα και φέρεται να έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι διαφορές του βασιλικού ζεύγους φαίνεται ότι θα επιλυθούν στα βρετανικά δικαστήρια, στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η βρετανική κυβέρνηση έχει δεχθεί ανεπίσημο αίτημα από παράγοντες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να εκδώσει την Πριγκίπισσα Haya στο Dubai.

Επισημαίνεται ότι η Πριγκίπισσα Haya έχει φιλική σχέση με τη βρετανική βασιλική οικογένεια και έχει στην ιδιοκτησία της μία έπαυλη αξίας 85 εκατομμυρίων λιρών, κοντά στο παλάτι του Kensington.

Έχει μάλιστα φοιτήσει σε ιδιωτικά σχολεία της Μεγάλης  Βρετανίας και έχει σπουδάσει φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες  και οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Είναι η έκτη σύζυγος του ηγεμόνα του Dubai, τον οποίο παντρεύτηκε το 2004.

Αν και χαίρει εκτίμησης λόγω και της προσωπικής της βασιλικής καταγωγής, αλλά και ως αδερφή του Βασιλιά της Ιορδανίας, Abdullah, η ίδια φοβάται για την προσωπική της ασφάλεια στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Πριγκίπισσα φέρεται να ταξίδεψε από το Dubai στην Γερμανία για να ζητήσει πολιτικό άσυλο κι από εκεί κατέφυγε στην Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται ότι υπάρχει και το προηγούμενο της διαφυγής της Πριγκίπισσας Latifa, της κόρης του  Σεΐχη του Dubai, Mohammed bin Rashid. Μετά την απόδρασή της, η Πριγκίπισσα συνελήφθη από κομάντος στις ακτές της Ινδίας και επέστρεψε δια της βίας στο σπίτι της.

Οι Αρχές του Εμιράτου χαρακτήρισαν τότε τις κατηγορίες της διεθνούς κοινότητας περί απαγωγής της Πριγκίπισσας, ως προϊόν μυθοπλασίας.

Η Rhada Stirling, η διευθύντρια της οργάνωσης Detained in Dubai (Κρατούμενες στο Dubai), η οποία παρακολουθεί από κοντά τα όσα συμβαίνουν στον περσικό κόλπο, δήλωσε αναφορικά με την υπόθεση: “Γνωρίζουμε ήδη ότι η Πριγκίπισσα Latifa, η κόρη του Σεΐχη του Dubai, διέφυγε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναζητώντας άσυλο, λόγω φοβερής βίας που αντιμετώπισε  στα χέρια του πατέρα της. Τώρα φαίνεται ότι και η Πριγκίπισσα Haya, η σύζυγος τους Σεΐχη Mohammed, διέφυγε από τη χώρα και ζήτησε άσυλο στη Γερμανία. Αυτό γεννά ερωτήματα ως προς το τι την ώθησε να φύγει. Είναι μία ενήλικη γυναίκα και η αδερφή του Βασιλιά της Ιορδανίας. Παρόλα αυτά δεν αισθάνεται ασφαλής.”