Προβλήματα με το τηλεφωνικό δίκτυο και το διαδίκτυο στη Βρετανία
Διεθνή

Προβλήματα με το τηλεφωνικό δίκτυο και το διαδίκτυο στη Βρετανία

Προβλήματα με το τηλεφωνικό δίκτυο και το διαδίκτυο στη Βρετανία

Ανέτοιμες φάνηκαν οι τεχνολογικές εταιρείες μπροστά στις νέες συνθήκες τηλεργασίας

Μπορεί η Μεγάλη Βρετανία να μετράει πλέον 1.543 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 37 θανάτους, ωστόσο ο πρωθυπουργός Boris Johnson μέχρι πρότινος καθυστερούσε να λάβει δραστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα δήλωσε: «Τώρα είναι η ώρα να σταματήσουν οι κοινωνικές επαφές που δεν είναι αναγκαίες αλλά και να περιοριστούν τα ταξίδια. Στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό οι άνθρωποι πρέπει να δουλεύουν από το σπίτι και να αποφευχθούν οι μαζικές συγκεντρώσεις σε θέατρα, λέσχες και παμπ».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους του Λονδίνου που αντιμετωπίζουν αμεσότερα τον κίνδυνο εξαιτίας της έξαρσης του Covid-24 τόνισε: «Είναι σημαντικό οι Λονδρέζοι να αποφύγουν τις κοινωνικές συναναστροφές».

Η παραπάνω προτροπή έφερε νέα και πρωτόγνωρα προβλήματα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Ο2 και η Vodafone δυσκολεύτηκαν να αντεπεξέλθουν στις νέες συνθήκες με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να παρατηρείται ακόμα και κατάρρευση του δικτύου.

Εκατομμύρια Βρετανοί εργαζόμενοι αγωνίζονται κυριολεκτικά για να εργαστούν από το σπίτι υπομένοντας τα προβλήματα στις διαδικτυακές τους συνδέσεις.

Η Ο2 εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αναφέροντας πως είναι ενήμερη για τα προβλήματα και τα εξετάζει προκειμένου να αντιμετωπιστούν.

Οι χρήστες του Twitter διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κατάσταση δεδομένου ότι βρίσκονται σε μια περίοδο που οι περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επιθυμούν να έρθουν σε τηλεφωνική επαφή με γιατρούς ή άλλους επαγγελματίες υγείας.