Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Μετά το λιποθυμικό του επεισόδιο ντύθηκε… πιλότος σε φεστιβάλ τεχνολογίας
Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Μετά το λιποθυμικό του επεισόδιο ντύθηκε… πιλότος σε φεστιβάλ τεχνολογίας

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Μετά το λιποθυμικό του επεισόδιο ντύθηκε… πιλότος σε φεστιβάλ τεχνολογίας

Παρευρέθηκε στο Teknofest στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολη

Μετά το λιποθυμικό επεισόδιο ζωντανά σε τουρκικό δίκτυο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με στολή πιλότου στην πρώτη του εμφάνιση σε φεστιβάλ τεχνολογίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρευρέθηκε στο Teknofest στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και κατά την ομιλία του παρουσίασε την πρώτη αποστολή της Τουρκίας στο διάστημα η οποία θα πραγματοποιήσει το ταξίδι της στα τέλη του 2023, ενώ αναφέρθηκε και στα επιτεύγματα της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία.

«Το Κόκκινο Μήλο απογειώθηκε, το Togg διατίθεται προς πώληση. Το Κόκκινο Μήλο είναι εδώ. Το Ακιντζί (Επιδρομέας) είναι εδώ. Το πλοίο Αναντολού παραδόθηκε στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Το πλοίο Αναντολού θα βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα στη Σμύρνη. Είναι πολύ σημαντικό. Καταλαβαίνετε τι εννοώ…», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι «το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε από τον διάδρομο προσγείωσης. Ο δορυφόρος IMECE στάλθηκε στο διάστημα. Το ελικόπτερο Γκιόκμπει απογειώθηκε διαθέτοντας τον δικό μας εθνικό κινητήρα. Το τανκ Αλτάι παραδόθηκε στο στρατό μας για δοκιμές. Το Χιουρ-Τζετ και το ATAK-2 πέταξαν».

Κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση αφήνοντας αιχμές κατά των Αμερικανών. «Ο ένας λέει ότι θα βάλει χέρι στα αμυντικά προγράμματα της Τουρκίας, άλλος ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι μακέτες, ένας άλλος ότι το πλοίο Αναντολού με δύο βόμβες καθαρίζεται και ένας άλλο πουλάει τα έργα μας σε αμερικανικές εταιρείες. Το τραπέζι του συνασπισμού έχει αυξηθεί. Πρώτα είπαν 6, μετά 7, μετά 9. Αλλά ό,τι και να κάνετε, δεν θα βγει τίποτα» ανέφερε μέσα σε όλα.