Ryanair: Καθηλώνει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της λόγω κορονοϊού
Διεθνή

Ryanair: Καθηλώνει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της λόγω κορονοϊού

Ryanair: Καθηλώνει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της λόγω κορονοϊού

Για πόσο χρονικό διάστημα;

Καθηλωμένο στο έδαφος αναμένεται να παραμείνει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των αεροσκαφών της Ryanair σε όλη την Ευρώπη, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, την περασμένη εβδομάδα, η εξάπλωση του Covid-19 και οι σχετικοί κυβερνητικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, πολλοί από τους οποίους επιβλήθηκαν χωρίς προειδοποίηση, είχαν σημαντικό και αρνητικό αντίκτυπο στα δρομολόγια της Ryanair Group Airlines.

Έτσι αναστέλλει από τις 24 Μαρτίου σχεδόν όλες τις πτήσεις της λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων στην Ευρώπη.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας εξηγεί σε ανακοίνωσή του ότι από την προσεχή Τρίτη δεν θα διατηρεί παρά έναν πολύ μικρό αριθμό πτήσεων που θα πραγματοποιούνται μεταξύ της Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

Η Ryanair προσθέτει ότι έως τις 24 Μαρτίου το πρόγραμμα πτήσεών της θα μειωθεί κατά περισσότερο από 80%, αλλά ότι τα αεροπλάνα της είναι σε ετοιμότητα να πετάξουν για να επαναπατρίσουν Ευρωπαίους πολίτες στη χώρα τους, εάν είναι απαραίτητο.

Η επιδημία του κορονοϊού έχει παραλύσει τις αερομεταφορές στην Ευρώπη, η οποία έχει σταματήσει σχεδόν κάθε δραστηριότητα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώχευση πολλών επιχειρήσεων που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να θέσει σε εφαρμογή μέτρα έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλιστεί η επιβίωσή τους και η δυνατότητα να ανακάμψουν μόλις περάσει η νέα κρίση του κορονοϊού.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί μεταφορών θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη σήμερα για τις συνέπειες της κρίσης του κοροναϊού στον τομέα.

Στις ΗΠΑ, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες ζήτησαν έκτακτη βοήθεια ύψους μέχρι 50 δισεκ. δολαρίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Για το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, η Ryanair αναμένει να μειώσει τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις κατά 80% και δεν μπορεί να αποκλειστεί η πλήρης καθήλωση του στόλου.

“Συνεργαζόμαστε με τα συνδικάτά μας σε όλες τις χώρες της ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε αυτό το έκτακτο και πρωτοφανές γεγονός του Covid-19, ο αντίκτυπος και η διάρκεια του οποίου είναι προς το παρόν αδύνατο να προσδιοριστεί” επισημαίνει η εταιρία.