Shakespeare: «Bisexual πέρα από κάθε αμφιβολία» σύμφωνα με ερευνητές
Διεθνή

Shakespeare: «Bisexual πέρα από κάθε αμφιβολία» σύμφωνα με ερευνητές

Shakespeare: «Bisexual πέρα από κάθε αμφιβολία» σύμφωνα με ερευνητές

Τα γραπτά του μίλησαν!

Δεν υπάρχει άνθρωπος στην οικουμένη που να μην έχει ακούσει το όνομά του ή να μην έχει διαβάσει έστω και αποσπασματικά φράσεις από τα μεγαλύτερα έργα του.

Ο Shakespeare υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους δραματουργούς της σύγχρονης γραφής και τα αριστουργήματά του μαζί με των μεγάλων Ελλήνων τραγικών μελετώνται στα πιο επιφανή πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Ρηξικέλευθος στο χαρτί και σπάνια προσωπικότητα στην πραγματικότητα, ο Βάρδος του Avon φαίνεται πως είχε και ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις αφού τον έλκυαν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές που ανέλυσαν τα ερωτικά του σονέτα, εκ των οποίων τα 27 απευθύνονταν σε άτομα του ίδιου φύλου. Παρά τον 34ετή γάμο του με την Anne Hathaway, ο μεγάλος ποιητής δεν δίστασε να εκφράσει τρυφερές αράδες σε άνδρες που τράβηξαν το βλέμμα και την προσοχή του.

Ο καθηγητής Sir Stanley Wells και ο δόκτωρας Paul Edmondson έβαλαν στο μικροσκόπιο και τα 182 σονέτα του Shakespeare που ξεκινούν από το 1578 και ύστερα.

Έγραψε “μερικά από τα πιο δυνατά, ηχηρά και αξιομνήμονευτα ποίηματα που γράφτηκαν ποτέ για το πώς είναι να βιώνεις τον ρομαντικό έρωτα”, αναφέρει η Daily Telegraph.

Μόλις 10 απευθύνονταν σε γυναίκες ενώ τα 27 είχαν παραλήπτες άνδρες. “Η γλώσσα της σεξουαλικότητας σε ορισμένα από τα σονέτα – που σίγουρα απευθύνονται σε άνδρα παραλήπτη – δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι ο Shakespeare ήταν bisexual”, αναφέρει ο δόκτωρ Edmondson.

Αν και πολλάκις είχε ακουστεί ότι ήταν ομοφυλόφιλος η πραγματικότητα διαφέρει αφού υπήρξε παντρεμένος και μάλιστα έκανε και παιδιά.

Στην πρώτη εγκυμοσύνη της συζύγου του απέκτησαν ένα παιδί, το οποίο ακολούθησαν στη δεύτερη δίδυμα.