Σεισμός Τουρκία: Στους 22 οι νεκροί – Περισσότεροι από 1.130 τραυματίες
Διεθνή

Σεισμός Τουρκία: Στους 22 οι νεκροί – Περισσότεροι από 1.130 τραυματίες

Σεισμός Τουρκία: Στους 22 οι νεκροί – Περισσότεροι από 1.130 τραυματίες

Μήνυμα συμπαράστασης από την ελληνική κυβέρνηση

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων του φονικού σεισμού, εντάσεως  6,8 Ρίχτερ, που έπληξε την Παρασκευή την Ανατολική Τουρκία, ενώ η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε μήνυμα συμπαράστασης.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί είναι 22, ενώ οι ομάδες διάσωσης αναζητούν τουλάχιστον 22 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων.

«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντογκανιόλ της Μαλάτειας και άλλοι 18 στην Ελαζίγ» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού σε συνέντευξη τύπου.

Στο μεταξύ, 40 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα χαλάσματα σπιτιών και κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα είπε ότι 128 τραυματίες εκ των συνολικά 1.130 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 34 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ συνέστησε στους ντόπιους να μην μπαίνουν στα κατεστραμμένα σπίτια, καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην περιοχή, τουλάχιστον 390 από χθες το βράδυ, ενώ οι 12 εξ αυτών είχαν μέγεθος άνω των 4 βαθμών.

Η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε τη συμπαράστασή της

Τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στον τουρκικό λαό μετά τον χθεσινό ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τουρκία εξέφρασε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε για τα ελληνοτουρκικά ότι ο Ερντογάν έχει καταστεί ένας διεθνής ταραξίας, που δεν δεσμεύεται από καμία διεθνή συνθήκη, προκαλώντας τριγμούς, αναταράξεις και αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ