Αυστραλία: Σοκ από τις εικόνες αθλητών που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα
Διεθνή

Αυστραλία: Σοκ από τις εικόνες αθλητών που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα

Αυστραλία: Σοκ από τις εικόνες αθλητών που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα

Θα αναβληθεί το μεγάλο τουρνουά;

Μεγάλος θόρυβος έχει δημιουργηθεί σχετικά με την πιθανή ακύρωση του Αυστραλιανού τουρνουά τένις OPEN, στο οποίο αγωνίστηκε λίγες μέρες πριν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Οι υπεύθυνοι της αθλητικής διοργάνωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναβάλλουν τον διαγωνισμό, έπειτα από παράπονα των παικτών για “αναπνευστική δυσφορία”, εξαιτίας της διάχυτης κάπνας στην ατμόσφαιρα από τις πυρκαγιές.

Το νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, Novak Djokovic ανέφερε ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν την κατάσταση και να αναστείλουν τους αγώνες.

Το τοξικό νέφος έχει “χτυπήσει κόκκινο”, έχοντας ανεβάσει τη ρύπανση σε επίπεδα που καταγράφονται ως τα χειρότερα στον κόσμο.

Περιστατικά, όπως της Ρωσίδας σούπερσταρ της αντισφαίρισης, Maria Sharapova, η οποία είχε τρομερή δυσφορία κατά τη διάρκεια των προκριματικών και του Αυστραλιανού Bernard, ο οποίος χρειάστηκε πρώτες βοήθειες, έχουν προβληματίσει έντονα τους αρμόδιους της εκδήλωσης.

Πολλοί ακόμα παίκτες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους ανάμεσά τους, η Eugenie Bouchard, η οποία αποχώρησε από το γήπεδο, έπειτα από έντονους πόνους στο στήθος και η Dalila Jakupovic, η οποία αποσύρθηκε και αυτή στους προκριματικούς, λόγω της κάπνας.

“Φοβήθηκα ότι θα καταρρεύσω. Γιατί πρέπει να περιμένουμε μέχρι να γίνει κάτι κακό για να λάβουμε δράση;”, δήλωσε.

Οι επικεφαλής αρνούνται μέχρι στιγμής να αναβάλλουν το τουρνουά, καθώς καταιγίδες που αναμένονται, πρόκειται να καθαρίσουν τον αέρα, ωστόσο οι παίκτες επιμένουν, αφού οι συνθήκες δεν είναι “υγιεινές”.