Σοκ στην Αμερική: Αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμά του πάνω από σχολεία!
Διεθνή

Σοκ στην Αμερική: Αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμά του πάνω από σχολεία!

Σοκ στην Αμερική: Αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμά του πάνω από σχολεία!

Φόβοι για την υγεία των μαθητών

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι αεροσκάφος της γνωστής αεροπορικής εταιρείας Delta άδειασε τα καύσιμά του πάνω από 5 σχολικά συγκροτήματα στο Λος Άντζελες προτού επιστρέψει στο αεροδρόμιο για να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Τα βίντεο αυτοπτών μαρτύρων δείχνουν το αεροσκάφος να ψεκάζει στην κυριολεξία την περιοχή με τα καύσιμά του τη στιγμή που πιλότος διαβεβαίωνε τον πύργο ελέγχου ότι κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί.

Σύμφωνα με το Associated Press η πτήση 89 για Σαγκάη με 181 επιβάτες και πλήρωμα δήλωσε βλάβη στον δεξί κινητήρα και ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται τα αεροπλάνα να αδειάζουν τα καύσιμά τους για λόγους ασφαλείας όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο πιλότος απάντησε αρνητικά για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να το κάνει.

Παρόλα αυτά 21 χιλιόμετρα από τον αεροδρόμιο άδειασε τα καύσιμά του πάνω από 5 δημοτικά σύμφωνα με τις Αρχές, προκαλώντας δύσπνοια αλλά και δερματικούς ερεθισμούς σε 56 παιδιά.

Οι μαθητές δήλωσαν ότι η οσμή κηροζίνης ήταν πολύ έντονη καθώς το αεροπλάνο πετούσε πολύ χαμηλά ενώ άρχισαν να έχουν φαγούρα στο δέρμα τους.

Προβλήματα είχαν και οι δάσκαλοι, πολλοί από τους οποίους εμφάνισαν πονοκέφαλο από τον “ψεκασμό”.

Η FAA διέταξε έρευνα για το περιστατικό καθώς υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για τον τρόπο που τα αεροσκάφη αδειάζουν τα καύσιμά τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό θα μπορούσε να γίνει πάνω από τη θάλασσα και όχι σε κατοικημένη περιοχή.