Τέσσερις νεκροί στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των εκλογών
Διεθνή

Τέσσερις νεκροί στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των εκλογών

Τέσσερις νεκροί στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των εκλογών

Στις 5 το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι τοπικές επιτροπές εξακολουθούν την καταμέτρηση, ενώ ήδη το 8% των ψήφων έχει καταμετρηθεί.

Το δείγμα όμως δεν είναι επαρκές για μια ασφαλή εικόνα, ενώ ακόμη το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο δεν έχει προχωρήσει στην άρση των απαγορεύσεων για την μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας διαπιστώθηκαν 310 περιστατικά από τα οποία τα 62 ήταν προπηλακισμοί ή τραυματισμοί και τα 20 παράνομη οπλοφορία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σήμερα σκοτώθηκαν 2 άτομα ενώ άλλα δύο είχαν χάσει τη ζωή τους πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Συνολικά στους 4 ανέρχονται, σύμφωνα με αυτή την επίσημη ανακοίνωση, οι νεκροί συμπεριλαμβανομένων αυτών που είχαν σκοτωθεί σε προηγούμενες συμπλοκές και γίνεται και μια σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές του 2014, όπου σημειώνεται πως τότε είχαν σκοτωθεί 14 άτομα την ημέρα των εκλογών και 5 πριν την ημέρα των εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ