The Sun: Διαφημίζει δύο ελληνικά νησιά σε λίστα με τα ωραιότερα του κόσμου χωρίς κορονοϊό
Διεθνή

The Sun: Διαφημίζει δύο ελληνικά νησιά σε λίστα με τα ωραιότερα του κόσμου χωρίς κορονοϊό

The Sun: Διαφημίζει δύο ελληνικά νησιά σε λίστα με τα ωραιότερα του κόσμου χωρίς κορονοϊό

Η Ελλάδα πρωτοσέλιδο με κάθε τρόπο

Σε άρθρο της με τίτλο “WISH YOU WERE HERE- Most beautiful islands in the world – with no coronavirus cases” (“Θα θέλατε να είστε εδώ – Τα ωραιότερα νησιά στον κόσμο χωρίς κρούσματα κορονοϊού”) η βρετανική εφημερίδα The Sun συγκαταλέγει στη λίστα δύο ελληνικά νησιά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα τα μικρότερα νησιά “με κάποιον τρόπο” κατάφεραν να αποφύγουν τον ιό.

Παρόλο που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απαγορεύσει επ’ αόριστον τα ταξίδια εκτός Βρετανίας, το άρθρο αναφέρει ότι οι Βρετανοί αναζητούν από τώρα τον μελλοντικό προορισμό τους για διακοπές.

Η βρετανική αγορά είναι μία από τις βασικότερες κινητήριες δυνάμεις του ελληνικού τουρισμού αφού χιλιάδες Βρετανοί κατακλύζουν κάθε χρόνο τη χώρα μας.

Πρώτη στη λίστα φιγουράρει η Σαντορίνη. Όπως αναφέρεται, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά και ένα από τα λίγα που απέφυγε τον ιό, το οποίο προτιμούν οι νιόπαντροι, ενώ προσφέρει ελκυστικά πακέτα και φθηνές πτήσεις για τους Βρετανούς τουρίστες.

Τις επόμενες θέσεις στη λίστα καταλαμβάνουν το σύμπλεγμα των νησιών Palau στις Φιλιππίνες, το νησί Tuvalu στην Πολυνησία (που όπως αναφέρεται επισκέφτηκαν ο Πρίγκιπας William και η σύζυγός του το 2012), λίγο πιο νότια το Tonga, το Vanuatu στα νησιά Φίτζι, τα νησιά του Σολομώντα.

Τελευταία φιγουράρει η ακριτική Τήλος, για την οποία η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει παραμείνει ανέγγιχτη από τον τουρισμό με μόλις 500 κατοίκους.

Το λιμάνι της Τήλου, ενός νησιού που διατηρεί ανέγγιχτη την ομορφιά του

Η Ελλάδα έχει βρεθεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό στα πρωτοσέλιδα, ειδικά του βρετανικού Τύπου, με επαίνους για τον χειρισμό της στο ζήτημα του κορονοϊού ενώ πολύ πρόσφατα ένα άλλο άρθρο του Guardian πρότεινε τη χώρα μας ως τον ιδανικό προορισμό διακοπών μετά την κρίση με τον Covid-19.

Από την άλλη βέβαια, μήπως η διαφήμιση οποιουδήποτε προορισμού ως ιδανικού επειδή δεν έχει κρούσματα κορονοϊού δεν είναι ακριβώς η σωστότερη προσέγγιση, ειδικά από τη στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πότε και με ποιον τρόπο θα ξεπεραστεί αυτή η σοβαρή παγκόσμια κρίση υγείας;