Το μήνυμα του ΠΟΥ στα μικρά παιδιά: «Ο Άγιος Βασίλης εμβολιάστηκε κατά του ιού»
Διεθνή

Το μήνυμα του ΠΟΥ στα μικρά παιδιά: «Ο Άγιος Βασίλης εμβολιάστηκε κατά του ιού»

Το μήνυμα του ΠΟΥ στα μικρά παιδιά: «Ο Άγιος Βασίλης εμβολιάστηκε κατά του ιού»

Τι είπε για την παραμονή των Χριστουγέννων και την κοινωνική αποστασιοποίηση;

Ο Άγιος Βασίλης εμβολιάστηκε κατά του Covid-19 και θα μπορέσει να φέρει τα δώρα στα παιδιά τη νύχτα της 24ης προς 25ης Δεκεμβρίου, διαβεβαίωσε σήμερα μια αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την αγωνία των παιδιών.

«Κατανοώ τις ανησυχίες στο θέμα του Άγιου Βασίλη, διότι είναι ηλικιωμένος και επομένως βρίσκεται σε μια ηλικιακή ομάδα υψηλού κινδύνου μπροστά στην πανδημία», εξήγησε η Μαρία βαν Κέρκοβ, υπεύθυνη να επιβλέπει τη διαχείριση της πανδημίας στον ΠΟΥ.

«Μπορώ να σας πω ότι ο Άγιος Βασίλης εμβολιάστηκε κατά του ιού. Πηγαίνει πολύ καλά και είναι μάλιστα πολύ απασχολημένος αυτή τη στιγμή», τόνισε η επιστήμονας.

Επιπλέον, στα παιδιά που ρωτούν εάν ο Άγιος Βασίλης θα επηρεαστεί από τους περιορισμούς εισόδου σε ορισμένες χώρες, η Κέρκοβ εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστική. «Θα μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει από τον εναέριο χώρο και να μοιράσει τα δώρα του».

Ωστόσο, η Μαρία βαν Κέρκοβ έσπευσε να σημειώσει: «Είναι πολύ σημαντικό όλα τα παιδιά του κόσμου να κατανοήσουν ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση με τον Άγιο Βασίλη και μεταξύ τους πρέπει να τηρείται αυστηρά. Πρέπει τα παιδιά να κοιμηθούν νωρίς την παραμονή των Χριστουγέννων, όμως ο Άγιος Βασίλης θα μπορέσει να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο για να παραδώσει τα δώρα τους», επανέλαβε η ειδικός και μητέρα δύο αγοριών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ