Ο Trump σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες
Διεθνή

Ο Trump σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες

Ο Trump σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, δηλώνει πρόθυμος να αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο για την αμερικανική ιθαγένεια. Σε συνέντευξή του στο δίκτυο  Axios, ο Trump τόνισε πως κακώς δίνεται η ιδιότητα του Αμερικανού πολίτη σε παιδιά που γεννιούνται στη χώρα. «Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο, όπου αν έρθει κάποιος και αποκτήσει μωρό, αυτό το μωρό είναι πολίτης των ΗΠΑ». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Είναι γελοίο, είναι γελοίο, πρέπει να σταματήσει».

Από το περιβάλλον του προέδρου τονίζουν πως η ένστασή τους αφορά σε παιδιά παράτυπων μεταναστών ή ανθρώπων με προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα. Ωστόσο, η δήλωση Trump έρχεται έπειτα από σειρά αντιδράσεων, αναφορικά με την πολιτική του στο θέμα. Αρχικά, ο Donald Trump είχε επιχειρήσει την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε πολίτες από μουσουλμανικές χώρες. Ενώ και το περασμένο καλοκαίρι, οι εικόνες μικρών παιδιών να παραμένουν στα σύνορα μακριά από τους γονείς τους είχαν προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ωστόσο δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει το νόμο. «Μου έλεγαν πάντα ότι χρειαζόμαστε μια συνταγματική αναθεώρηση. Ξέρετε κάτι; Δεν ισχύει», επεσήμανε. «Γίνεται με ένα διάταγμα», συμπλήρωσε.