Τζεφ Μπέζος και Μαρκ Ζάκερμπεργκ έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι εν μέσω κρίσης
Διεθνή

Τζεφ Μπέζος και Μαρκ Ζάκερμπεργκ έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι εν μέσω κρίσης

Τζεφ Μπέζος και Μαρκ Ζάκερμπεργκ έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι εν μέσω κρίσης

Η ανισότητα του πλούτου θα επιδεινωθεί...

Μπορεί οι τελευταίοι τρεις μήνες να ήταν επώδυνοι οικονομικά για τους πολίτες σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι όμως και για τους δισεκατομμυριούχος.

Συγκεκριμένα οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ έγιναν κατά 565 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότεροι σύμφωνα με εκθέσεις των Americans for Tax Fairness και Institute for Policy Studies Program for Inequality.

Ο εγκλεισμός οδήγησε τους πολίτες σε online αγορές και αυξημένη χρήση του διαδικτύου και των πλατφορμών επικοινωνίας, όπως είναι το Facebook. O ιδιοκτήτης της Amazon Τζεφ Μπέζος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 36,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 18 Μαρτίου.

Αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ παρακολούθησε τις μετοχές του να αυξάνονται κατά 46%. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι αυξήσεις των κερδών του Netflix και της Apple.

Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού αλλά και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής επλήγησαν ιδιαίτερα οικονομικά από την υγειονομική κρίση. Οι αριθμοί δημιουργούν ένα χάσμα κάνοντας τους ειδικούς να τονίζουν ότι η ανισότητα του πλούτου είναι πιθανό να επιδεινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η επιτάχυνση του πλούτου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς σύμφωνα με την έκθεση του Forbes. “Η απογείωση του χρηματιστηρίου – και η αποσύνδεση από την πραγματική οικονομία – επιδεινώνει τις ανισότητες”, δήλωσε η Kristina Hooper, επικεφαλής στρατηγικής της παγκόσμιας αγοράς της Invesco.