Τζούλιαν Ασάνζ: Απέκτησε δύο παιδιά με τη δικηγόρο του υπό άκρα μυστικότητα
Διεθνή

Τζούλιαν Ασάνζ: Απέκτησε δύο παιδιά με τη δικηγόρο του υπό άκρα μυστικότητα

Τζούλιαν Ασάνζ: Απέκτησε δύο παιδιά με τη δικηγόρο του υπό άκρα μυστικότητα

Ο ιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks είναι πλέον πατέρας

Ο ιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ απέκτησε δύο παιδιά με μία από τους συνηγόρους του όταν είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο τα προηγούμενα χρόνια, αποκαλύπτει η Mail on Sunday.

Ο Ασάνζ, τον οποίον οι ΗΠΑ θέλουν να δικάσουν για κατασκοπεία, έγινε πατέρας δύο αγοριών, δύο κι ενός ετών, που απέκτησε με την 37χρονη δικηγόρο Stella Morris, νοτιοαφρικανικής καταγωγής.

Η Mail δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες του Ασάνζ με τα παιδιά του και φιλοξενεί συνέντευξη της Morris, η οποία διηγείται πώς ερωτεύτηκε τον Ασάνζ πριν πέντε χρόνια (2015), με το πρώτο παιδί να γεννιέται έναν χρόνο αργότερα.

Ο Ασάνζ είχε παρακολουθήσει τη γέννηση των δύο παιδιών του στο Λονδίνο μέσω βιντεοσύνδεσης και να δει τον πρώτο του γιο ως μωρό όταν τον έβαλαν λαθραία στην πρεσβεία του Ισημερινού.

Όπως είπε η Morris σκοπεύουν να παντρευτούν ακόμα και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής αν ο Ασάνζ δεν απελευθερωθεί.

Είπε ακόμη ότι πιστεύουν πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να κλέψουν το DNA του πρώτου μωρού από μία πάνα όταν υποψιάστηκαν ότι ο Ασάνζ ήταν ο πατέρας του.

Τα δύο παιδιά έχουν βρετανική υπηκοότητα και επισκέφθηκαν τον πατέρα τους στη φυλακή.

Σύμφωνα με την Morris, νονές των παιδιών είναι η Δούκισσα του Beaufort, η ηθοποιός Tracy Ward και η Βρετανίδα ράπερ M.I.A.

Η δικηγόρος αποφάσισε να αποκαλύψει την ύπαρξη των δύο παιδιών, του Γκάμπριελ και του Μαξ, διότι φοβάται πως η ζωή του Ασάνζ διατρέχει κίνδυνο εάν παραμείνει στις φυλακές του Μπέλμαρς στο Λονδίνο, όπου κρατείται σήμερα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς έχει χρόνιο πρόβλημα στους πνεύμονες.

Στα τελη Μαρτίου, η βρετανική δικαιοσύνη είχε αρνηθεί να αποφυλακίσει υπό όρους τον 48χρονο Ασάνζ, που εξέφραζε φόβους για την υγεία του λόγω κορονοϊού, διότι συντρέχουν “σοβαροί λόγοι να πιστεύει” πως θα μπορούσε να μην προσέλθει σε μελλοντικές κλητεύσεις του.

Στο Twitter, η WikiLeaks σημειώνει πως η σύντροφος του Ασάνζ, “μητέρα των δύο παιδιών του εκλιπαρεί τη βρετανική κυβέρνηση να τον απελευθερώσει, όπως κι άλλους ευάλωτους κρατούμενους, την ώρα που ο κορονοϊός σαρώνει τις φυλακές”.