Βαρκελώνη: Κλειστή η Σαγράδα Φαμίλια από τις διαδηλώσεις αυτονομιστών
Διεθνή

Βαρκελώνη: Κλειστή η Σαγράδα Φαμίλια από τις διαδηλώσεις αυτονομιστών

Βαρκελώνη: Κλειστή η Σαγράδα Φαμίλια από τις διαδηλώσεις αυτονομιστών

Ο καθεδρικός ναός της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη έχει κλείσει λόγω των διαδηλώσεων των αυτονομιστών, δήλωσε σήμερα στο Reuters ένας αξιωματούχος του ναού.

Στον επίσημο λογαριασμό της Σαγράδα Φαμίλια στο Twitter αναφέρεται ότι μια ομάδα διαδηλωτών στέκονταν στην είσοδο ενός από τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και πως η πρόσβαση στην περιοχή του ναού δεν μπορεί πλέον να διασφαλιστεί.

Mάλιστα όπως ανακοινώθηκε, ακυρώνεται και η φωταγώγηση του μνημείου για τους σκοπούς του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού που θα γινόταν αύριο, Σάββατο.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κρατώντας σημαίες υπέρ της ανεξαρτησίας και τραγουδώντας «ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους» συμμετέχουν σε πορείες σε όλη την Καταλονία σήμερα, πέμπτη ημέρα των διαδηλώσεων κατά της καταδίκης σε ποινές κάθειρξης εννέα αυτονομιστών ηγετών για την αποτυχημένη προσπάθεια το 2017 να αποσχισθεί η περιφέρεια από την Ισπανία.

Oι διαδηλώσεις μάλιστα σηματοδοτήθηκαν και από επεισόδια και συγκρούσεις με την Αστυνομία τις προηγούμενες μέρες.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες άνθρωποι που αναχώρησαν προχθές, Τετάρτη, από πέντε επαρχιακές πόλεις, άρχισαν να εισέρχονται στη Βαρκελώνη προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διαδήλωση που προβλέπεται να ξεκινήσει στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας).