Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Το πρώτο του διάγγελμα – «Η ζωή μου θα αλλάξει, και της οικογένειάς μου»  – Όσα ανέφερε για την Καμίλα, τον Ουίλιαμ και τον Χάρι
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Το πρώτο του διάγγελμα – «Η ζωή μου θα αλλάξει, και της οικογένειάς μου» – Όσα ανέφερε για την Καμίλα, τον Ουίλιαμ και τον Χάρι

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Το πρώτο του διάγγελμα – «Η ζωή μου θα αλλάξει, και της οικογένειάς μου»  – Όσα ανέφερε για την Καμίλα, τον Ουίλιαμ και τον Χάρι

Όλα όσα ανακοίνωσε ο νέος Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας

Το πρώτο διάγγελμα μετά την είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ έκανε ο γιος της και διάδοχος του θρόνου, Κάρολος Γ’.

«Η αγαπημένη μου μητέρα αποτελούσε πηγή έμπνευσης και παράδειγμα για μένα και την οικογένειά μου. Της οφείλουμε ένα μεγάλο χρέος όπως όλοι οφείλουν στις μητέρες τους, για την αγάπη, τη στοργή και το παράδειγμα που έδινε.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έζησε μια πλούσια ζωή, έζησε το πεπρωμένο της και την θρηνούν όλοι.

Πέραν από την προσωπική θλίψη μοιραζόμαστε με τόσους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, την αίσθηση ευγνωμοσύνης.

Είμαστε ευγνώμονες που εξυπηρέτησε τους λαούς .

Στα 21α γενέθλια της υποσχέθηκε από το Κέιπ Τάουν ότι θα αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία του λαού της. Ήταν κάτι παραπάνω από υπόσχεση αλλά μια πρωτοφανής δέσμευση που τήρησε μια ζωή.

Στη ζωή αυτή στις υπηρεσίες που προσέφερε συνδύαζε την πίστη στην παράδοση και με όλα τα στοιχεία που μας κάνουν πιστούς σαν έθνος.

Όπως μπορούν να πουν τα μέλη της οικογένειάς μου συμπίεζε όλα τα στοιχεία με χιούμορ και την ικανότητα να βλέπει μακριά.

Ο θάνατος της φέρνει λύπη σε πολλούς ανθρώπους.

Όταν η Βασίλισσα ανέλαβε τον θρόνο της ο κόσμος και η Βρετανία έβγαινε από τα δεινά του Παγκόσμιου Πολέμου.

Οι αξίες μας παραμένουν και πρέπει να διατηρηθούν.

Ο ρόλος και τα καθήκοντα της μοναρχίας είναι σημαντικά όπως και η ειδική σχέση που έχει ο Βασιλιάς απέναντι στην Αγγλία.

Σέβομαι βαθιά τις παραδόσεις.

Όπως έκανε και η Βασίλισσα, και εγώ τώρα, υπόσχομαι ότι στο υπόλοιπο που μου έχει αφιερώσει ο Θεός να τηρήσω αυτές τις αξίες και τις παραδόσεις και όπου και εάν ζείτε, όποιο και εάν είναι το παρελθόν σας, θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με σεβασμό, με αγάπη όπως έκανα όλη μου τη ζωή.

Η ζωή μου προφανώς και θα αλλάξει αφού αναλάβω τα νέα μου καθήκοντα, δεν θα μπορώ να αφιερώσω τόσο χρόνο στα φιλανθρωπικά ιδρύματα που ασχολούμουν.

Τα αφήνω όμως σε έμπιστα χέρια.

Είναι εποχή αλλαγών και για την οικογένειά μου.

Ποντάρω στη βοήθεια της αγαπημένης μου συζύγου, Καμίλα.

Σε αναγνώριση των δημόσιων υπηρεσιών που προσέφερε με πίστη δίπλα μου σε όλη τη διάρκεια του γάμου μας εδώ και 17 χρόνια θα γίνει βασιλική σύζυγος.

Ξέρω ότι θα αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του νέου της ρόλου με την ίδια αφοσίωση στην οποία επαφιόμουν πάντα.

Ως διάδοχος, ο γιος μου Ουίλιαμ, αναλαμβάνει αναλαμβάνει τις ευθύνες του Δούκα της Κορνουάλης που είχα για πάνω από 5 δεκαετίες.

Σήμερα είμαι υπερήφανος που σήμερα γίνεται Πρίγκιπας της Ουαλίας, τίτλο που είχα το προνόμιο να έχω όλα αυτά τα χρόνια.

Με την Κάθριν στο πλάι του ως νέα πριγκίπισσα της Ουαλίας ξέρω ότι θα συνεχίσουν να εμπνέουν.

Θα ήθελα να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν που χτίζουν τις ζωές τους στο εξωτερικό.

Εκ μέρους της οικογενείας μου μπορώ μόνο να προσφέρω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου για τα συλλυπητήρια και την υποστήριξη.

Σημαίνουν πολύ περισσότερα από όσα μπορώ να εκφράσω.

Μακάρι ορδές αγγέλων να σου τραγουδούν καθώς αναπαύεσαι».