Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλες οι λεπτομέρειες για την κηδεία της
Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλες οι λεπτομέρειες για την κηδεία της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλες οι λεπτομέρειες για την κηδεία της

Η Κρατική Κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι

Όλες οι λεπτομέρειες για τις ημέρες πριν από την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και για τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου που θα τελεστεί η κηδεία της, έχουν αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Page Six, πριν από την κηδεία της, η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Ουέστμινστερ για τέσσερις ημέρες για λαϊκό προσκύνημα.

Σύμφωνα με το Παλάτι, το φέρετρο της βασίλισσας αναπαύεται αυτή τη στιγμή στο Κάστρο Balmoral και θα «ταξιδέψει» στο Εδιμβούργο την Κυριακή. Στη συνέχεια θα ξεκουραστεί στο Throne Room στο Palace of Holyroodhouse, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Τη Δευτέρα, μια πομπή θα σχηματιστεί στο προαύλιο του Παλατιού του Holyroodhouse για να μεταφέρει το φέρετρο στον Καθεδρικό Ναό του St Giles στο Εδιμβούργο. Εκεί, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συμμετάσχουν στην πομπή.

Στη συνέχεια, το φέρετρο της βασίλισσας θα ταξιδέψει από τη Σκωτία με αεροπλάνο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο RAF Northolt την Τρίτη. Στο αεροσκάφος αναμένεται να βρίσκεται η Πριγκίπισσα Άννα. Από εκεί, το φέρετρο θα μεταφερθεί οδικώς στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, για να ξεκουραστεί στο Bow Room.

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου, το φέρετρο θα μεταφερθεί σε πομπή σε μια άμαξα του βασιλικού ίππου πυροβολικού The King’s Troop από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Παλάτι του Ουέστμινστερ, όπου η Βασίλισσα θα ξαπλώσει στην Αίθουσα του Ουέστμινστερ μέχρι την το πρωί της Κρατικής Κηδείας.

Η πομπή θα διασχίσει το Queen’s Gardens, το The Mall, το Horse Guards and Horse Guards Arch, το Whitehall, την οδό του Κοινοβουλίου, την πλατεία του Κοινοβουλίου και το New Palace Yard, για να δώσει στους ανθρώπους την ευκαιρία να πλαισιώσουν τους δρόμους και να δείξουν σεβασμό.

Μόλις το φέρετρο φτάσει στην αίθουσα του Ουέστμινστερ, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ θα πραγματοποιήσει μια σύντομη λειτουργία βοηθούμενος από τον αιδεσιμότατο Δρ Ντέιβιντ Χόιλ, κοσμήτορα του Ουέστμινστερ. Στη λειτουργία θα παραστεί ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ και άλλα μέλη της οικογένειας.

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η περίοδος “Ling-in-State”, η οποία δίνει στα μέλη του κοινού την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αίθουσα του Ουέστμινστερ για να αποτίσουν φόρο τιμής στην αείμνηστο μονάρχη.

Σύμφωνα με το μακροχρόνιο σχέδιο της κυβέρνησης για το θάνατο της αείμνηστης Βασίλισσας, που ονομάστηκε «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου», στην τελετή μνήμης θα παραστούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειάς της, ο πρωθυπουργός, καθώς και ένας μικρός αριθμός ανώτερων υπουργών.

Στη συνέχεια, το σώμα της θα μεταφερθεί σε έναν προετοιμασμένο τάφο στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου θα ταφεί μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο μετά από τελετή.