Βηρυτός: Ξεχειλίζει η οργή για τα θύματα – Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση
Διεθνή

Βηρυτός: Ξεχειλίζει η οργή για τα θύματα – Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Βηρυτός: Ξεχειλίζει η οργή για τα θύματα – Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων της Βηρυτού για τον αναίτιο θάνατο πάνω από 150 ανθρώπων στις τρομακτικές εκρήξεις στο λιμάνι της πόλης που άφησαν πίσω τους μόνο όλεθρο.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του MEGA στον Λίβανο, Στρατής Αγγελής, σήμερα τα γεγονότα εστιάζονται σε δύο σημεία.

Το πρώτο είναι το λιμάνι, όπου συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια, χωρίς δυστυχώς να υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες και με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκατοντάδες αγνοούμενους.

Το άλλο σημείο είναι στην πλατεία Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης, όπου είναι προγραμματισμένη για σήμερα μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης και την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Όπως τόνισε ο Στρατής Αγγελής, η μετάβαση σε ένα άλλο πολιτικό καθεστώς στη χώρα θα ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς θα διακυβεύεται η ενότητα της χώρας.

«Ο Λίβανος είναι ένα μωσαϊκό δογμάτων, θρησκειών. Υπάρχουν αναλογικές ρυθμίσεις βάσει των οποίων κατανέμονται οι 128 έδρες της Βουλής. Ένα μέρος του πληθυσμού έχει και θέλει να έχει δεσμούς με τη Δύση. Όλοι αναγνωρίζουν όμως ότι ο Λίβανος είναι μια ειδική περίπτωση, είναι ένα κράτος που προέκυψε από τη μοιρασιά που έγινε πριν από 100 χρόνια στη Μέση Ανατολή μεταξύ Γάλλων και Βρετανών. Τα μεγαλύτερα κόμματα στη Βουλή είναι εννέα», εξήγησε ο ίδιος αναφορικά με την κατάσταση στη χώρα.