Βιβλίο για τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν εκθέτει τα μυστικά του γάμου τους
Διεθνή

Βιβλίο για τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν εκθέτει τα μυστικά του γάμου τους

Βιβλίο για τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν εκθέτει τα μυστικά του γάμου τους

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις των ιδιαίτερων πτυχών της σχέσης του ζεύγους

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα, ο Εμανουέλ Μακρόν αποσύρεται στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του στο Μέγαρο των Ηλυσίων για μια τελική ανασκόπηση της ημέρας του με την πλησιέστερη σύμβουλό του: τη σύζυγό του Μπριζίτ.

Η νυχτερινή ρουτίνα, που απεικονίζει την εξάρτηση του Προέδρου από την Πρώτη Κυρία, αποκαλύφθηκε από μία δημοσιογράφο της οποίας η φιλία με το ζευγάρι έληξε αφού δεν κατάφεραν να την σταματήσουν από το να γράψει ένα βιβλίο για τη σχέση τους.

Το βιβλίο έχει τίτλο Tant Qu’on est Tous les Deux (Αρκεί να είμαστε οι δυο μας) και η Gael Tchakaloff ήταν επί πέντε χρόνια φίλη της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας.

Η συγγραφέας είχε πρόσβαση στο σπίτι των Μακρόν από το 2016, πριν εκείνος γίνει πρόεδρος και στη συνέχεια μετακομίσει στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel & Brigitte Macron (@emmanueletbrigitte_br)

Μιλώντας στην «Telegraph», η συγγραφέας χαρακτηρίζει τη σχέση Μπριζίτ και Εμανουέλ ως «ρομαντική, τρυφερή, αλλά ταυτόχρονα και εγκεφαλική. Είναι και οι δύο τρομερά έξυπνοι και συνδέονται σε πολλά επίπεδα, αλλά είναι και ρομαντικοί χαρακτήρες […]. Το βιβλίο μου δεν είναι πολιτικό, είναι ένα βιβλίο για τον έρωτα», σημειώνει.

Μάλιστα, κάποιες φορές, σύμφωνα με συμβούλους του, που επικαλείται η συγγραφέας, ο Μακρόν αλλάζει αποφάσεις που πήρε σε συναντήσεις του με υπουργούς ή άλλους αξιωματούχους, αφού μιλήσει με την Μπριζίτ. Είναι σαν να πρέπει να περάσουν όλα από την Μακρόν, είπε ένας σύμβουλος, ανωνύμως φυσικά.

Το βιβλίο ρίχνει φως στην δυναμική της σχέσης του Γάλλου προέδρου με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ, την οποία ερωτεύθηκε όταν ήταν μαθητής της σε καθολικό σχολείο στη βόρεια Γαλλία, σε ηλικία 15 ετών.

Είναι ο Μακρόν γκέι; «Όχι» δηλώνει η Tchakaloff

Στις φήμες που κυκλοφορούν ότι ο Μακρόν είναι γκέι και ο γάμος τους είναι απλά βιτρίνα, η συγγραφέας απαντά κατηγορηματικά «όχι», τονίζοντας ότι το ζευγάρι είναι πολύ αγαπημένο και το δέσιμό τους είναι εμφανές στους τρίτους γιατί είναι πολύ τρυφεροί μεταξύ τους, όπου κι αν βρίσκονται.

Το βιβλίο αφήνει τον αναγνώστη με την αίσθηση ότι ο Μακρόν θα ήταν χαμένος χωρίς την Μπριζίτ στο πλάι του.

«Αυτό που ήθελα να επικοινωνήσω είναι ότι μιλούν συνέχεια, μέρα και νύχτα. Το γραφείο της είναι στο ισόγειο του Μεγάρου των Ηλυσίων και το δικό του στον πρώτο όροφο. Συναντιούνται συνέχεια στα γραφεία ή τους διαδρόμους, ενώ αν λείπουν σε ταξίδι, ο Μακρόν της τηλεφωνεί όλη την ώρα», λέει η Tchakaloff  στην εφημερίδα. Και όταν δεν μπορεί να την βρει στο τηλέφωνο, ανησυχεί.

«Μοιράζονται το πρόγραμμά τους, οπότε ξέρουν πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή. Είναι πεπεισμένοι ότι το να είναι ζευγάρι, ενδυναμώνει την ατομικότητά τους», προσθέτει η συγγραφέας.

Η επιρροή της Μπριζίτ στον Εμανουέλ είναι γνωστή και για αυτό κάποιοι έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στον πρόεδρο μέσω της συζύγου του, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, λέει. «Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου φίλη της Μπριζίτ, αλλά δεν ξέρω αν αυτή με βλέπει έτσι. Στην πολιτική δεν έχεις φίλους».